Εκλογές 2023: Απορρίφθηκε το αίτημα των δημοσιογράφων για ελεύθερη ερώτηση στο debate

Εκλογές 2023: Απορρίφθηκε το αίτημα των δημοσιογράφων για ελεύθερη ερώτηση στο debate

Χωρίς ελεύθερη ερώτηση θα διεξαχθεί τελικά το debate των πολιτικών αρχηγών για τις εκλογές 2023.

Μάλιστα, μετά από την απόρριψη της πρότασης για ελεύθερη ερώτηση αποφασίστηκε η έκτη ενότητα να αφορά μόνο τη νέα γενιά. Την πρόταση του ΠΑΣΟΚ δέχτηκαν οι Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ ΜέΡΑ25 και Ελληνική Λύση ψήφισαν κατά και το ΚΚΕ λευκό.

Συνεπώς, όπως αποφασίστηκε στο debate θα συζητηθούν τα εξής θέματα:

  1. Οικονομία, ανάπτυξη, απασχόληση
  2. Εξωτερική πολιτική και Άμυνα
  3. Κράτος, θεσμοί, διαφάνεια
  4. Υγεία, Παιδεία και κοινωνικό κράτος
  5. Περιβάλλον και Ενέργεια
  6. Νέα Γενιά

Συντονιστής του debate θα είναι ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Γιώργος Κουβαράς και θα συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι -με αλφαβητική σειρά- Μάρα Ζαχαρέα (Star), Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΪ), Γιώργος Παπαδάκης (ΑΝΤ1), Αντώνης Σρόιτερ (Alpha), Παναγιώτης Στάθης (Open), Ράνια Τζίμα (Mega)

ΜέΡΑ25: Χάθηκε  άλλη μια ευκαιρία για ένα debate

Την πεποίθησή του πως χάθηκε  άλλη μια ευκαιρία για ένα debate εκφράζει με ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25:

Το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη, υποστήριξε στη σημερινή συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής, όπως είχε άλλωστε προαναγγείλει, το αίτημα των δημοσιογράφων για μια ενότητα με ελεύθερες ερωτήσεις στο debate των πολιτικών αρχηγών.
Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, συμφώνησαν στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ η έκτη ενότητα να γίνει θεματική για τη «Νέα Γενιά», ερμηνεύοντας κατά δική τους βούληση ότι το αίτημα των δημοσιογράφων ήταν να έχουν όλοι την ευκαιρία να κάνουν ερώτηση σε όλους τους αρχηγούς. Το ΚΚΕ ψήφισε λευκό.
Χάθηκε έτσι άλλη μια ευκαιρία για ένα debate που θα ξεφεύγει από τα συνηθισμένα πλαίσια των παράλληλων μονολόγων. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον να γίνουν οι τηλεθεατές σοφότεροι για τα εμπόδια, τα αδιέξοδα και τη στέρηση προοπτικών που έχουν συσσωρεύσει τα κόμματα εξουσίας πάνω στη νέα γενιά, αυτή που πλέον αποκαλείται «Γενιά των Τεμπών».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter