Εκλογικά ανοίγματα στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ

Εκλογικά ανοίγματα στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ

Ο ορυμαγδός των σεναρίων για τις μετεκλογικές συνεργασίες κάνει το ηγετικό επιτελείο της Χαριλάου Τρικούπη, υπό τον Νίκο Ανδρουλάκη, όχι μόνο να δίνει μεγαλύτερη  έμφαση στις προγραμματικές δεσμεύσεις, αλλά, να επιδιώκει  μεγαλύτερη συσπείρωση και ενίσχυση της επιρροής του ΠΑΣΟΚ ενόψει των εκλογών,  ενεργοποιώντας οργανωτικά όλον τον κομματικό μηχανισμό. «Κλειδί» για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη είναι η  επαναδραστηριοποίηση  πρώην στελεχών, η κινητοποίηση φίλων του κόμματος αλλά και η προσπάθεια αμφίπλευρης διεύρυνσης (με προερχόμενους από την κεντροαριστερά αλλά και τη φιλελεύθερη δεξιά) για τις βουλευτικές υποψηφιότητες στα ψηφοδέλτια.

Σε όλη την Ελλάδα υλοποιείται η απόφαση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να οργανωθούν παντού επιτροπές εκλογικού αγώνα, με στόχο την ανάδειξη των τοπικών προβλημάτων, εξεύρεση λύσεων και προώθηση του προγράμματος ώστε να προσελκυστούν ψήφοι.  Είναι ενδεικτικό ότι ο επικεφαλής της Επιτροπής ψηφοδελτίων και πρώην βουλευτής Βαγγέλης Αργύρης μετέχει στην Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα του ΠΑΣΟΚ Ηπείρου , η οποία  συγκροτήθηκε προ ημερών και απαρτίζεται από διακόσια μέλη. Σε αυτή, πέρα από τον επικεφαλής της και γραμματέα της Νομαριχακής Επιτροπή Ιωανννίνων Βασίλη Γαρδίκο, μετέχουν πρώην και νυν βουλευτές της περιοχής, στελέχη  από όλους τους τομείς δραστηριότητας, όπως τα μέλη της ΚΠΕ Σωτήρης Ζαρπαλάς και Μελίνα Θεοδώρου και Χάρης Λιούρης, καθώς και ο πρώην βουλευτής, Ευάγγελος Μαλέσιος, οι υποψήφιοι βουλευτές Ιωαννίνων Κωνσταντίνος Γάτσιος, Δημήτρης Δημητρίου, Ανθή Λιάγκου, Θανάσης Μανταλόβας, Βάλια Μήτσιου, Ντίνα Μπακόλα, Γιάννης Τσίμαρης. Αντίστοιχα, σε περιοχές στα νότια της χώρας βρίσκονται στην τελική ευθεία, όπως στην Αργολίδα που αυτές τις μέρες, ύστερα από σύγκληση σε συνεδρίαση της νομαρχιακής οργάνωσης, και με  συμμετοχή πρώην και νυν βουλευτών, συγκροτείται επιτροπή εκλογικού αγώνα Αργολίδας.

Παράλληλα, η Χαριλάου Τρικούπη κλείνει όσο πιο γρήγορα μπορεί ψηφοδέλτια στην Περιφέρεια όπου υπήρξαν διαγκωνισμοί στις τοπικές οργανώσεις  για την επιλογή υποψηφίων βουλευτών.  Μια τέτοια περίπτωση είναι το ψηφοδέλτιο Ζακύνθου και το ψηφοδέλτιο της Χίου.   «Κλείδωσε» το ψηφοδέλτιο Ζακύνθου του ΠΑΣΟΚ στο οποίο θα συμμετέχει ο πρώην υπουργός Σταύρος Κοντονής, όπως πρώτη έγραψε η εφημ. ΕΡΜΗΣ/ ermis.gr.  Στην υποψηφιότητα του πρώην υπουργού  Σταύρου Κοντονή στη Ζάκυνθο και του  Σταύρου Μιχαηλίδη στη Χίο είχε γράψει το Documento (Tεύχος  331-19.3.2023),  αναφορικά με τον εκλογικό σχεδιασμό του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που προχωρά για αύξηση της συσπείρωσης και προσέλκυση υποψηφιοτήτων πολιτευτών της ΝΔ αλλά και στελεχών που έχουν εγκαταλείψει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως σημειώναμε «στο Ιόνιο οι διαρροές περιλαμβάνουν το ενδεχόμενο να κατέλθει με το ΠΑΣΟΚ ο πρώην υπουργός επί ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής. Με καταγωγή από τη Ζάκυνθο, ο δικηγόρος έχει συγκρουστεί με την Κουμουνδούρου και τον Οκτώβριο του 2020 αποχώρησε από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ».

Η επίσημη επιβεβαίωση ήρθε το βράδυ της Τρίτης, 4ης Απριλίου 2023, με ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Ζακύνθου  στην οποία αναφέρονται τα εξής: «Η Επιτροπή Ψηφοδελτίων αποφάσισε ομόφωνα την συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο της Ζακύνθου: ΣΤΑΥΡΟΥ– ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΝΤΟΝΗ  (ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ),  ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΜΠΟΤΩΝΗ (ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ -ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ), ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΘΕΟΔΟΣΗ – ΚΟΝΤΟΥ  (ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ).  Το ψηφοδέλτιό μας εκφράζει την ιστορική διαδρομή και την ανανέωση της προοδευτικής παράταξης, με τρόπο ενωτικό και συνθετικό, στη μάχη για την πολιτική και κοινωνική ανατροπή που έχει ανάγκη ο τόπος. Η Νομαρχιακή Επιτροπή εύχεται καλό αγώνα στους υποψηφίους και τους διαβεβαιώνει ότι θα είναι δίπλα τους».

Την ίδια μέρα, επιβεβαιώθηκε επίσημα από τη Χαριλάου Τρικούπη και η κάθοδος του Σταύρου Μιχαηλίδη ως υποψηφίου στη Χίο με το ΠΑΣΟΚ. Όπως γράφαμε στο Documento  στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη Χίο, αρχές Μαρτίου 2023, έκαναν διερευνητική πρόταση στον υποναύαρχο ε.α. Λιμενικού Σώματος Σταύρο Μιχαηλίδη ώστε στη συνέχεια να τεθεί στη Νομαρχιακή Επιτροπή Χίου του ΠΑΣΟΚ για τελικές αποφάσεις. Εκεί υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2019 ήταν ο Πολύδωρος Λαμπρινούδης (2.682 ψήφοι), ο Γιώργος Αμέντας (1.179 ψήφοι) και οι Αμαλία Μαθιούδη και Ειρήνη Δανιήλ. Ο Σταύρος Μιχαηλίδης είχε κατέβει ως υποψήφιος με τη ΝΔ και έλαβε 5.131 ψήφους αλλά τον ξεπέρασε κατά 520 σταυρούς ο Νότης Μηταράκης που κατέκτησε την πρώτη θέση.

Οι επόμενες εκλογικές κινήσεις αναμένονται. Στο επίκεντρο είναι και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας , το οποίο είναι υπό την πλήρη εποπτεία του του προέδρου  του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να συμπυκνωθεί η προσπάθεια του να προσελκύσει ψήφους μέσω της αναγνωρισιμότητας των υποψηφίων  αλλά και να εκπέμψει ένα σήμα ανάκαμψης της αξιοπιστίας της πολιτικής με προσωπικότητες καταξιωμένες στον τομέα τους.  Πάντως, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας   ο συνταγματολόγος Κώστας Χρυσόγονος (ακούγεται και για συμμετοχή πανεπιστημιακού που διαπρέπει στο εξωτερικό) και  ο πρώην υπουργός Οικονομικών Νίκος  Χριστοδουλάκης, ενώ εδώ και καιρό ακούγεται ότι θα μετέχουν   η δικηγόρος Ελένη Χρονοπούλου,  ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Δημήτρης Μάντζος   και πιο πρόσφατα ο συνταγματολόγος και γραμματέας σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Παναγιώτης Δουδωνής.

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΣΟΚ: H ρήξη Ανδρουλάκη-Λοβέρδου αγγίζει τη μάχη των ψηφοδελτίων

ΠΑΣΟΚ: Με το βλέμμα στο NDification

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter