Εκλογική ετοιμότητα στην «κλειστή» συνεδρίαση του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή

Εκλογική ετοιμότητα στην «κλειστή» συνεδρίαση του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή

Χαρακτήρα εσωκομματικής διαβούλευσης για τον συντονισμό της πολιτικής δράσης του κομματικού μηχανισμού της Χαριλάου Τρικούπη σε συνδυασμό με τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις  για το επόμενο χρονικό διάστημα έχει η κλειστή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής Ομάδας. Στο επίκεντρο είναι οι αλλαγές στους Τομείς Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ώστε οι νέοι γραμματείς τους, να δέσουν αρμονικά με τους επικεφαλής των χαρτοφυλακίων στους κοινοβουλευτικούς τομείς αλλά και ένας συνοπτικός και εύληπτος οδηγός του πολιτικού προγράμματος, ανά πεδίο πολιτικής, ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων.

Η εισήγηση του προέδρου ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης θα δώσει το πολιτικό στίγμα της επόμενης περιόδου, με κρίσιμα τα ζητήματα της ακρίβειας, της ενεργειακής κρίσης, της επιθετικότητας του τουρκικού καθεστώτος και  της διεθνούς έντασης με επίκεντρο τον πόλεμο στην Ουκρανία. Θεωρείται δεδομένο ότι τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα κρατήσουν «ζωντανή» την υπόθεση των υποκλοπών,  καθώς συνδέεται ευθέως με το κράτος Δικαίου και αφορά  ζήτημα δημοκρατικής λειτουργίας των θεσμών. Παράλληλα, ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν θα βγάλει από το στόχαστρό του τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για τη στάση συσκότισης που επέλεξε και την “γραμμή’ της απόκρυψης της αλήθειας που επέβαλε στην ΝΔ.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, η πρόθεση της ηγεσίας της Χαριλάου Τρικούπη, είναι να έχουν δημοσιοποιηθεί τα ονόματα των νέων γραμματέων στους Τομείς Πολιτικής του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ εντός των επόμενων ημερών.

Στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή θα μετέχουν οι 22 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ,  ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ  Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο εκπρόσωπος Τύπου Δημήρης Μάντζος, ενώ αναμένεται να δώσει το «παρών» και ο  Ομότιμος Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πρώην υπουργός Νίκος Χριστοδουλάκης, ο οποίος είχε καθοριστικό ρόλο στην κατάρτιση του πολιτικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ. Είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν κάποιοι εκ των βουλευτών συζήτηση για  τη διαχείριση του ζητήματος των συνεργασιών, πάντα στο μοτίβο της αυτόνομης πορείας. Η  ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη επιμένει σ΄αυτή την «γραμμή».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επεσήμανε σε δημόσιες παρεμβάσεις του πρόσφατα ότι «τα μετεκλογικά σενάρια δεν γράφονται σε κλειστά δωμάτια, η λαϊκή ετυμηγορία είναι αυτή που θα καθορίσει τις εξελίξεις» (εφημ. Realnews), ενώ προβάλλει ότι το ΠΑΣΟΚ αποτελεί εναλλακτική ανάμεσα στις πολιτικές του ελιτισμού και του λαϊκισμού  (Τ/Σ MEGA). Μάλιστα, στο ίδιο μήκος κύματος το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και  πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ , Μανώλης  Χριστοδουλάκης, ανασύροντας ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων σημείωσε ότι «υπάρχει ένα 34% των Ελλήνων πολιτών, δηλαδή υπερδιπλάσιο της εκλογικής επιρροής του ΠΑΣΟΚ, που επικροτεί τη στρατηγική της αυτόνομης πορείας του κόμματος».

Η κλειστή συνεδρίαση που προγραμματίσθηκε για τις 11 το πρωί της Tρίτης είναι η πρώτη στο πλαίσιο της Δ΄ Συνόδου της Βουλής, που μόλις προ ολίγων ημερών ξεκίνησε.

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για υποκλοπές: «Επιχειρούν να κρατήσουν μυστικό ακόμη και το πόρισμα των κομμάτων»

Τα πολλαπλά φάλτσα της δεξιάς πτέρυγας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για υποκλοπές: Ο κ. Μητσοτάκης αλλάζει τις εκδοχές σαν τα πουκάμισα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter