Εκπέμπει «SOS» το νοσοκομείο Νίκαιας – «Να ανασταλούν εφημερίες γιατί δεν υπάρχουν γιατροί να τις καλύψουν»

Εκπέμπει «SOS» το νοσοκομείο Νίκαιας – «Να ανασταλούν εφημερίες γιατί δεν υπάρχουν γιατροί να τις καλύψουν»

Να ανασταλεί η γενική εφημερία του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας την Τρίτη ώστε να μην απειληθεί η ασφάλεια των ασθενών, αφού δεν υπάρχει «καμία ενημέρωση για την ολοκληρωμένη ιατρική κάλυψη της εφημερίας του Τμήματος» ζητά με επίσημη επιστολή του ο Παναγιώτης Παπανικολάου, αιρετός εκπρόσωπος των Ιατρών στο Συμβούλιο Διοίκησης και ΓΓ της ΟΕΝΓΕ.

Με επίσημη επιστολή του προς την διοίκηση του νοσοκομείου αλλά και την διοίκηση της 2ης ΥΠΕ, αποκαλύπτει ότι σε ημέρες γενικής εφημερίας, το νοσοκομείο λειτουργούσε χωρίς γιατρό στο Τμήμα Αξονικού και Μαγνητικού Τομογράφου.

Σύμφωνα με τον κ. Παπανικολάου, η εφημεριακή κάλυψη του απεικονιστικού τμήματος βρίσκεται επί της ουσίας στον αέρα, γεγονός που θέτει σοβαρούς κινδύνους για τους ασθενείς. Μάλιστα, όπως καταγγέλλει, την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, ημέρα γενικής εφημερίας του νοσοκομείου, «είχαν αναληθώς ενημερώσει πως συνάδελφος από άλλη μονάδα υγείας θα κάλυπτε στο Τμήμα Νεότερων Απεικονιστικών (Αξονικής-Μαγνητικής Τομογραφίας) την βάρδια της γενικής εφημερίας από 3 μμ ενώ ο συγκεκριμένος συνάδελφος είχε ενημερωθεί από τους ίδιους αρμόδιους (διοίκησης νοσοκομείου ή 2ης ΥΠΕ ή αμφότερους) πως θα κάλυπτε μόνο κάποιες συγκεκριμένες ώρες».

Σύμφωνα με την καταγγελία, την επόμενη της γενικής εφημερίας, συνέβη ακριβώς το ίδιο με άλλον γιατρό, ο οποίος είχε τελικά ενημερωθεί πως θα κάλυπτε εφημερία ετοιμότητας. Ίδια κατάσταση και την Κυριακή που οι αρμόδιοι της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας είχαν διαβεβαιώσει πως θα υπήρχε κάλυψη από εφημερεύοντα γιατρό άλλης μονάδας υγείας. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη με αποτέλεσμα να μην υπάρχει εφημερεύων γιατρός στο Τμήμα.

Κλείνοντας την επιστολή αναφέρει πως «Με βάση τα παραπάνω οι αρμόδιοι οφείλουν ΝΑ ΑΝΑΣΤΕΙΛΟΥΝ την αυριανή γενική εφημερία του νοσοκομείου εφόσον δεν έχουν λύσει το θέμα της ιατρικής κάλυψης του Τμήματος Νεότερων Απεικονιστικών (Αξονικής και Μαγνητικής Τομογραφγίας) για αύριο 28/11/2023 ώστε να μην απειλείται η ασφάλεια των ασθενών».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter