Έκρηξη ηφαιστείου στην Ινδονησία: Εκτόξευση λάβας σε ύψος 3 χιλιομέτρων – Εκκενώθηκαν δύο χωριά (Video)

Έκρηξη ηφαιστείου στην Ινδονησία: Εκτόξευση λάβας σε ύψος 3 χιλιομέτρων – Εκκενώθηκαν δύο χωριά (Video)

Στο κλείσιμο επαρχιακού αεροδρομίου και στην απομάκρυνση εκατοντάδων κατοίκων από την περιοχή του ηφαιστείου Ρουάνγκ προχώρησαν οι αρχές στην Ινδονησία, κηρύσσοντας συναγερμό.

Το ηφαίστειο βρίσκεται στο νησί Ρουάνγκ, περίπου 100 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της επαρχίας Μανάντο.

Περισσότεροι από 800 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από την περιοχή, ενώ οι αρχές διεύρυναν περαιτέρω τη ζώνη εκκένωσης, αφού η υπηρεσία που είναι αρμόδια για τα ηφαίστεια αύξησε το επίπεδο του συναγερμού.

Αναλυτικότερα, η χθεσινή δραματική έκρηξη του ηφαιστείου σ’ ένα απομακρυσμένο νησί της επαρχίας του Βόρειου Σουλαουέζι εκτόξευσε σε ύψος ως και τριών χιλιομέτρων στον ουρανό μια κόκκινη στήλη λάβας, πυρακτωμένους βράχους και στάχτη.

 

«Τρέχουμε παιδιά», είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας που βιντεοσκοπούσε την έκρηξη προσπαθώντας παράλληλα να απομακρυνθεί. «Φεύγουμε επειδή η στάχτη έχει φτάσει κοντά».

«Το δυναμικό για περαιτέρω έκρηξη εξακολουθεί να είναι υψηλό, έτσι είναι ανάγκη να παραμείνουμε σε εγρήγορση», δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο αξιωματούχος της υπηρεσίας Χερουνινγκτίας Ντέσι Πουρναμασάρι, κάνοντας λόγο για ταχεία κλιμάκωση της ηφαιστειακής δραστηριότητας.

«Με βάση τις οπτικές ενδείξεις και τις μετρήσεις των οργάνων, που δείχνουν αύξηση ηφαιστειακής δραστηριότητας, το επίπεδο (συναγερμού) στο όρος Ρουάνγκ αυξήθηκε από το 3 στο 4», ανέφερε ο διευθυντής της εθνικής Υπηρεσίας Ηφαιστειολογίας, Χέντρα Γκουνάουαν, σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα αργά το απόγευμα της Τετάρτης.

Οι Αρχές διεύρυναν τη ζώνη εκκένωσης από τα τέσσερα στα έξι χιλιόμετρα, γύρω από τον κρατήρα του ηφαιστείου. Δεν αναφέρθηκαν θύματα, όμως 800 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από δύο χωριά του νησιού Ρουάνγκ και μεταφέρθηκαν σε ένα γειτονικό νησί, μετέδωσε το ινδονησιακό πρακτορείο Antara.

Η Ινδονησία βρίσκεται στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς του Ειρηνικού» και έχει 142 ηφαίστεια. Η χώρα έχει τον μεγαλύτερο παγκόσμιο πληθυσμό που ζει κοντά σε ένα ηφαίστειο, με περίπου 8,6 εκατομμύρια Ινδονήσιους να κατοικούν σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από ένα ηφαίστειο.

 

Διαβάστε επίσης:

Τέμπη: Μισοθαμμένη παλέτα εντοπίστηκε στο ιδιόκτητο οικόπεδο – «Αγωνιώ μήπως βρεθεί βιολογικό υλικό» λέει συγγενής στο documentonews.gr

Ο Ανδρουλάκης, ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ και η κολυμβήθρα του Σιλωάμ

Ισραήλ: Εξετάστηκαν μέσα στην εβδομάδα τα σχέδια επίθεσης στο Ιράν – Το κρίσιμο τηλεφώνημα Μπάιντεν – Νετανιάχου

Champions League: Ρεάλ – Μπάγερν, το δεύτερο ζευγάρι των ημιτελικών – Πώς πήραν την πρόκριση (Videos)

Υγεία SOS: Λωρίδα της γάζας τα νοσοκομεία – Μόνο χαράτσια και χειρουργεία με πληρωμή

Σοκ: Ανώτερος Αξιωματικός της Πυροσβεστικής έδερνε τη σύντροφό του – Τον κατήγγειλε αλλά η ΕΛΑΣ… δεν τον βρίσκει

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter