Έκθετη η Ράπτη από την προσπάθεια για fake news στις δηλώσεις Τσίπρα – Αποστομωτική απάντηση Ραγκούση (Video)

Έκθετη η Ράπτη από την προσπάθεια για fake news στις δηλώσεις Τσίπρα – Αποστομωτική απάντηση Ραγκούση (Video)

Προσπάθεια παραποίησης της απάντησης που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στο Documento κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης, από την υφυπουργό Υγείας και υποψήφια βουλευτή της ΝΔ, Ζωή Ράπτη.

Μάλιστα, η Ζωή Ράπτη επιχείρησε να διαβάσει επί λέξει (όπως η ίδια είπε) την απάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ούτως ώστε να πείσει ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο σύνθεσης κυβέρνησης «ειδικού σκοπού».

«Μισό λεπτό. Διαβάζω τώρα επί λέξει. Είπε ”δεν αποκλείω εκ των προτέρων την πιθανότητα συγκρότησης κυβέρνησης ειδικού σκοπού”. Δεν αποκλείει δηλαδή αυτό το θέμα», ανέφερε χαρακτηριστικά στην εκπομπή του Attica η Ζωή Ράπτη, προκαλώντας αντίδραση από τον τομεάρχη Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση, ενώ και η δημοσιογράφος Βούλα Κεχαγιά έσπευσε να επισημάνει στην ίδια ότι υπέπεσε σε λάθος.

«Αυτό είναι πλαστογραφημένο που διαβάζετε. Εάν σας το έχουν δώσει μην το επαναλάβετε. Διαβάστε λόγια που ποτέ δεν είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Σας παρακαλώ ζητήστε ανάκληση», απάντησε στη Ζωή Ράπτη,  Γιάννης Ραγκούσης. «Είπα εγώ κ. Ραγκούση ότι δεν είναι έτσι η απομαγνητοφώνηση», προκαλώντας αμηχανία στην υφυπουργό.

«Κυρία Ράπτη ίσως δεν έχετε το πρωτότυπο», επανήλθε η δημοσιογράφος, με τον Γιάννη Ραγκούση να καλεί εκ νέου την υφυπουργό να ανακαλέσει.

Η ερώτηση του Documento και η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα

«Με δεδομένο ότι είναι αδύνατο να προκύψει κυβέρνηση αυτοδυναμίας λόγω της απλής αναλογικής. Θέλω να μας πείτε εάν υπάρχει η δυνατότητα να προκύψει έστω και μια βραχύβια κυβέρνηση συνεργασίας για να αποκαταστήσει το κράτος δικαίου μετά τις αποκαλύψεις του Documento για πάνω από 100 παρακολουθήσεις. Επίσης, δεδομένου και του ρόλου που έχουν επιτελέσει συγκεκριμένοι δικαστικοί παράγοντες στην υπόθεση των υποκλοπών θα ήθελα να μας εξηγήσετε τις πρωτοβουλίες για να έρθει «δικαιοσύνη στη δικαιοσύνη».

Τσίπρας: «Εάν νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ νομίζω θα υπάρχουν συσχετισμοί, θα πάμε να σχηματίσουμε μία κυβέρνηση μακράς πνοής, τετραετίας, σταθερότητας. Όχι μία κυβέρνηση ειδικού σκοπού. Μέσα σε αυτή θα εντάξουμε και τους ειδικούς σκοπούς. Είναι προτεραιότητά μας το ζήτημα της κάθαρσης στο ζήτημα των υποκλοπών και βεβαίως στο έγκλημα των Τεμπών. Εμένα αυτό που με απασχολεί είναι η νίκη στις εκλογές. Η νίκη ξεκλειδώνει την προοπτική προοδευτικής διακυβέρνησης, κυβέρνησης μακράς πνοής και σταθερότητας. Από εκεί και πέρα ας δούμε τα αποτελέσματα. Θα δούμε, θα έχουμε τη δυνατότητα να κουβεντιάσουμε, να εκτιμήσουμε. Δεν αποκλείω εκ των προτέρων την πιθανότητα να προκύπτει μία τέτοια συζήτηση την επομένη των εκλογών. Αλλά ο στόχος μου δεν είναι μία κυβέρνηση ειδικού σκοπού, είναι μία κυβέρνηση τετραετίας, σταθερότητας, μακράς πνοής που θα συμπεριλάβει και όλους αυτούς τους ειδικούς σκοπούς που είναι ακέραιας σημασίας για τη δημοκρατία μας και την κοινωνία».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter