ΕλΕΔΑ για Δημήτρη Κουφοντίνα: «Ας πρυτανεύσει επιτέλους η λογική και το κράτος δικαίου»

ΕλΕΔΑ για Δημήτρη Κουφοντίνα: «Ας πρυτανεύσει επιτέλους η λογική και το κράτος δικαίου»

Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου απηύθυνε με μήνυμά της στα social media νέα έκκληση προς την κυβέρνηση, ώστε να δοθεί τέλος στην απεργία πείνας και δίψας του Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος εδώ και λίγες ώρες έχει αφαιρέσει τον ορό ενυδάτωσης.

Η ΕλΕΔΑ καλεί την κυβέρνηση να πράξει «ό,τι είναι αναγκαίο» για την υπόθεση Κουφοντίνα, υπογραμμίζοντας ότι η δημοκρατία «θα πρέπει να επιβεβαιώσει ότι αναγνωρίζει ως ύψιστη αξία την ανθρώπινη ζωή, ακόμη και ενός ανθρώπου που την υποτίμησε ασυγχώρητα».

Η ανακοίνωση:

Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου απευθύνει εκ νέου έκκληση προς την Κυβέρνηση να πράξει ό,τι είναι αναγκαίο για να δοθεί άμεσα τέλος στην απεργία πείνας του κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα πριν αυτή οδηγήσει σε απώλεια ζωής ή μη αναστρέψιμη βλάβη της υγείας του.

Η δημοκρατία θα πρέπει να επιβεβαιώσει ότι αναγνωρίζει ως ύψιστη αξία την ανθρώπινη ζωή, ακόμη και ενός ανθρώπου που την υποτίμησε τόσο ασυγχώρητα. Ο θάνατος απεργού πείνας θα είναι μια βαθιά πληγή για την Ελληνική δημοκρατία.

Ας πρυτανεύσει – επιτέλους! – η λογική και το κράτος δικαίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter