Έλληνες μουσουλμάνοι καταγγέλλουν αναίτια επίθεση από αστυνομικούς στη Χαλκίδα

Έλληνες μουσουλμάνοι καταγγέλλουν αναίτια επίθεση από αστυνομικούς στη Χαλκίδα

Αίσθηση προκαλεί η καταγγελία ζευγαριού Ελλήνων μουσουλμάνων που διαμένουν στη Χαλκίδα για αναίτιο ξυλοδαρμό και σύλληψη από την αστυνομία έξω από το σπίτι τους και μάλιστα μπροστά στα παιδιά τους, σε μία περίοδο όπου η Νέα Δημοκρατία επιλέγει να εργαλειοποιήσει την υπόθεση της μουσουλμανικής μειονότητας στη Ροδόπη, δημιουργώντας εντυπώσεις μέσω οξυμένης ρητορικής και δημιουργίας κλίματος τεχνητής κρίσης.

Συγκεκριμένα, το ζεύγος καταγγέλλει στο eviazoom.gr ότι συνελήφθησαν το απόγευμα της 5ης Ιουνίου και στη συνέχεια υπέστησαν απρόκλητο άγριο ξυλοδαρμό με ρόπαλα – γκλομπς, γροθιές και κλωτσιές. Παράλληλα, κάνουν λόγο για εξευτελιστική μεταχείριση με χυδαίες ύβρεις και απειλές από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας, εντός και εκτός κρατητηρίων, αλλά και κατά την μεταφορά τους στην Αστυνομική Διεύθυνση.

Σημειώνουν ότι όλα ξεκίνησαν με αφορμή μία διένεξη ανάμεσα σε γείτονες, δίχως οι ίδιοι να έχουν εμπλοκή στο συμβάν. Παράλληλα υπήρξε και καταγγελία ενός άλλου γείτονα ότι το ανδρόγυνο είχε βάλει δυνατά τη μουσική, ενώ η γυναίκα είχε τη γιορτή της.

Αφού υπέστησαν όσα καταγγέλλουν, παρακάλεσαν να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, κάτι που εν τέλει συνέβη έπειτα από αρκετές ώρες, το πρωί της επόμενης ημέρας. Με το που ξεκίνησε η νοσηλεία τους, οι αστυνομικοί που τους μετέφεραν εκεί έφυγαν και τους άφησαν ελεύθερους. Το ζευγάρι επισημαίνει στην καταγγελία του ότι οι αστυνομικοί φοβήθηκαν μετά την προφορική εντολή του Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών.

Μάλιστα, ο άνδρας καταγγέλλει ότι δέχθηκε απειλείς ότι εάν καταγγείλει το περιστατικό θα έχει προβλήματα, όπως σημειώνει το δημοσίευμα του eviazoom.gr.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter