Εμπόριο πατριωτισμού για την κάλυψη της ακρίβειας η συνταγή Μητσοτάκη

Εμπόριο πατριωτισμού για την κάλυψη της ακρίβειας η συνταγή Μητσοτάκη

Με νύχια και με δόντια επιχειρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να κρατήσει τη δημόσια αντιπαράθεση στην ατζέντα της Ροδόπης και της μουσουλμανικής μειονότητας, κρύβοντας μάλιστα κάτω από την ταμπέλα του «ώριμου πατριωτισμού» τα σηκωμένα χέρια του απέναντι στην ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση, στην οποία ομολογεί πως παραδίδει τους πολίτες.

Σε κλιμάκωση της επίθεσης στον ΣΥΡΙΖΑ και στους υποψήφιους της Ροδόπης επιμένει η Νέα Δημοκρατία για να κρατήσει μακριά από την πολιτική αντιπαράθεση τα κρίσιμα ζητήματα της ακρίβειας, της αποσάθρωσης της Υγείας και μία σειρά προβλημάτων της διακυβέρνησής της, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επιχειρεί να πολώσει ακόμα περισσότερο, ζητώντας πιστοποιητικά εθνικοφροσύνης από τους υποψήφιους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές.

Διαβάστε επίσης: Προκλητικός Μητσοτάκης: Ζητάει πιστοποιητικά εθνικοφροσύνης και εξαγγέλλει επιστροφή στη λιτότητα

Ενδεικτικό της τακτικής συσκότισης είναι το γεγονός πως στην ίδια συνέντευξη που δυναμίτισε ακόμα περισσότερο την συζήτηση για τη Ροδόπη, ομολόγησε τόσο πως η στήριξη απέναντι στην ενεργειακή κρίση «δεν χρειάζεται», όσο και πως η ισχνή στήριξη των market pass απέναντι στην ακρίβεια παραμένουν οι κύριες «παρεμβάσεις» του, και μάλιστα, με σύντομη ημερομηνία λήξης.

Όπως προέκυψε τις προηγούμενες ημέρες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και τα στελέχη της κρατούν σε υψηλότατο επίπεδο το ζήτημα της Ροδόπης, όχι τόσο με στόχο το «γαλάζιο» του χάρτη στην περιοχή, αλλά ως όχημα για την προσέλκυση του αντιδραστικού ακροατηρίου στην προσπάθεια διεμβολισμού της «Νίκης» και άλλων ακροδεξιών κομμάτων.

Ακόμα πιο αποκαλυπτικό της επιχείρησης… απόκρυψης κάθε προβληματικής συζήτησης για τους γαλάζιους, είναι το γεγονός πως την ίδια ημέρα, από τη Σαλαμίνα, εμφανίστηκε ως υπερασπιστής των επενδύσεων με ειδική αναφορά στο Πέραμα, δίχως την παραμικρή λέξη για το πρόσφατο εργατικό δυστύχημα.

Το επικοινωνιακό επιτελείου του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας έχει επενδύσει στο εμπόριο πατριωτισμού σε κάθε ευκαιρία, είτε αυτό αφορά τα εξοπλιστικά, είτε το μεταναστευτικό, είτε ακόμα και επικίνδυνα παιχνίδια και απειλές προς την μουσουλμανική μειονότητα. Σε συνδυασμό με «διορθωτικές» υποσχέσεις, όπως μία γενικόλογη για μελλοντική παρέμβαση για το RbNB σε κάποιες περιοχές της χώρας, στόχος είναι τις επόμενες ημέρες μέχρι την 25η Ιουνίου να μην επιτραπεί στην αξιωματική αντιπολίτευση να επιβάλλει την ατζέντα της. Με τη βοήθεια του μιντιακού βραχίονα του Μοσχάτου, και όχι μόνο, μέχρι στιγμής συνεχίζει να το καταφέρνει.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter