Ενα νομοσχέδιο Αρμαγεδών για το περιβάλλον

Ενα νομοσχέδιο Αρμαγεδών για το περιβάλλον

Ελεύθεροι από σήμερα. Όμως από σήμερα, το ζώο σύμβολο της ελευθερίας, το μόνο πουλί που δεν κινδύνευε έως τώρα από τους κυνηγούς, θα γίνει βάσει νόμου εργαλείο κυνηγιού.

Η κυβέρνηση επαναφέρει πρόταση που είχε κατατεθεί σε νομοσχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν συζητήθηκε λόγω εκλογών, για την χρήση γερακιών για κυνήγι. Τα γεράκια αυτά θα τα πιάνουν στις φωλιές τους και θα τα χρησιμοποιούν σαν κυνηγόσκυλα αέρος. Όλα αυτά σε ένα νομοσχέδιο Αρμαγεδώνα για το περιβάλλον.

Το νομοσχέδιο που, κατά τον κύριο Χατζιδάκη, βάζει τα θεμέλια για την νέα Ελλάδα μετά τον κορονοϊο, περιλαμβάνει φωτογραφικές διατάξεις, δωράκια σε επιχειρηματίες. Αποτελεί ευθεία επίθεση σε κάθε ένα από τα περιβαλλοντικά κινήματα στην Ελλάδα. Έτσι, μέχρι στιγμής έχει συσπειρώσει εναντίον του 140 κινήματα από όλη την Ελλαδα, όλες τις περιβαλλοντικές οργανώσεις, συγκλήτους πανεπιστημίων, τον Συνήγορο του Πολίτη κ.α.

Η κυβέρνηση του «αποφασίζω και διατάσσω» φαίνεται να τα βρίσκει σκούρα. Έχει αρχίσει να αποσύρει διατάξεις, όμως ο χρόνος που απομένει μέχρι την ψήφισή του την Τρίτη είναι τόσο λίγος, που ο κίνδυνος να περάσει το νομοσχέδιο με πολλές εγκληματικές διατάξεις είναι ορατός.

Αυτή τη στιγμή, περιλαμβάνει πέρα από την χρήση γερακιών στο κυνήγι, εξορύξεις υδρογονανθράκων και άναρχα αιολικά πάρκα στις προστατευόμενες περιοχές, έρευνες για πετρέλαιο σε δημοτική γη χωρίς άδεια του δήμου και των κατοίκων, κατάργηση των φορέων διαχείρισης, 5ετή παράταση της περιβαλλοντικής άδειας στις Σκουριές, κατάργηση των φορέων διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών και αναβολή επ’ αόριστον των δασικών χαρτών.

Σήμερα, Δευτέρα στις 6μμ, θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα. 

Το αίτημα όλων μας προς την κυβέρνηση είναι απλό: #aposyre_to

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter