Ενα «πράσινο» κτίριο με επίκεντρο τον άνθρωπο

Ενα «πράσινο» κτίριο με επίκεντρο τον άνθρωπο

Στην τελική ευθεία η ριζική ανακατασκευή του νέου Διοικητικού Μεγάρου του ΟΤΕ

Το εμβληματικό κτίριο του Διοικητικού Μεγάρου ΟΤΕ στο Μαρούσι περνάει σε νέα εποχή καθώς το επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθεί η ριζική ανακατασκευή του. Αποτελώντας διαχρονικά έναν από τους μεγαλύτερους και ελκυστικότερους εργοδότες της χώρας, ο Ομιλος ΟΤΕ προχώρησε σε μια σημαντική επένδυση για τη δημιουργία ενός «πράσινου» κτιρίου που θα βελτιώσει σημαντικά την εμπειρία των εργαζομένων του.

Μοντέρνο και έξυπνο περιβάλλον εργασίας

Το νέο Διοικητικό Μέγαρο του ΟΤΕ διαθέτει σύγχρονους γραφειακούς χώρους υψηλής αισθητικής, με νέες ψηφιακές και τεχνολογικές δυνατότητες που δημιουργούν ένα ευέλικτο περιβάλλον εργασίας.

Η ενίσχυση της ομαδικότητας και της συνεργασίας αποτελεί βασική αρχή του σχεδιασμού, με ανοιχτή διάταξη των θέσεων εργασίας, εφαρμογή πολιτικής desk sharing και έμφαση στη δημιουργία ποικίλων χώρων συνεργασίας, όπως lounge meeting rooms, meeting booths, informal collaboration areas κ.ά. Ο σχεδιασμός αυτός ευνοεί τη νέα agile οργανωτική δομή που εφαρμόζει ο Ομιλος ΟΤΕ καθώς και το υβριδικό μοντέλο εργασίας μέσω του οποίου έχει καθιερωθεί η τηλεργασία ανάλογα με τις επιχειρησιακές ανάγκες της κάθε μονάδας. Το agile είναι ένας νέος τρόπος εργασίας που επιτρέπει στις ομάδες να βελτιώσουν την ανταπόκρισή τους στις αλλαγές και να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους. Στον Ομιλο ΟΤΕ εφαρμόζονται agile δομές σε ό,τι έχει να κάνει με την ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών καθώς και σε σημαντικά journeys για την εμπειρία του πελάτη από το Α ως το Ω.

Η καθημερινή εργασία γίνεται «smart» με Wi-Fi υψηλής ταχύτητας σε όλους τους χώρους, videoconference tools στους χώρους συνεργασίας και σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία. Ηδη έχει ολοκληρωθεί η αντικατάσταση των σταθερών υπολογιστών με laptops τελευταίας τεχνολογίας για τους εργαζόμενους που στεγάζονται στο Διοικητικό Μέγαρο. Ετσι, όλοι διαθέτουν σύγχρονο εξοπλισμό και πρόσβαση σε ψηφιακές εφαρμογές που τους επιτρέπουν να εργάζονται από όποιο σημείο επιθυμούν εντός κι εκτός εταιρείας, να πραγματοποιούν εύκολα ψηφιακές συναντήσεις, ενώ χάρη στη VoIP τηλεφωνία οι σταθερές τηλεφωνικές γραμμές έχουν μεταφερθεί στους φορητούς υπολογιστές τους. Με τον τρόπο αυτό ενισχύονται η ευελιξία και η αποτελεσματικότητα των εργαζομένων, ενώ η συνεργασία μεταξύ ομάδων γίνεται πιο εύκολη από ποτέ.

Δημιουργούνται επίσης νέοι κοινόχρηστοι χώροι που έχουν στόχο την αποσυμφόρηση από την καθημερινότητα. Σε κάθε όροφο υπάρχουν restorative rooms, που είναι χώροι με χαλαρή επίπλωση για πιο ανεπίσημες συναντήσεις με τους συναδέλφους, και σε πολλούς ορόφους quiet rooms ατομικής χρήσης για περισυλλογή και χαλάρωση. Επιπλέον, με γνώμονα τις αρχές της ισότητας, της διαφορετικότητας και της συμπερίληψης δημιουργήθηκαν τα lactation rooms, δίνοντας χώρο και άνεση σε όλες τις νέες μητέρες να ανταποκριθούν στις ανάγκες της καθημερινότητας, ενώ όλοι οι χώροι του κτιρίου είναι προσβάσιμοι σε ανθρώπους με κινητικά προβλήματα. Παρά το γεγονός ότι σε όλες τις πτέρυγες εφαρμόζεται κεντρική σχεδιαστική γραμμή, κάθε χώρος είναι προσαρμοσμένος στις ανάγκες των ομάδων που φιλοξενεί. Μέσω του WELL Building Standard, για το οποίο ήδη υπάρχει προπιστοποίηση, έχουν ληφθεί υπόψη οι δέκα παράγοντες που επηρεάζουν την υγεία και την ευεξία των εργαζομένων σε ένα κτίριο (αέρας, νερό, διατροφή, φωτισμός, φυσική κατάσταση και κίνηση, θερμική άνεση, ήχος, υλικά, νους, κοινότητα). Στο πλαίσιο αυτό, το Διοικητικό Μέγαρο του ΟΤΕ αποκτά «έξυπνα» συστήματα μέτρησης των συνθηκών των χώρων εργασίας, όπως θερμοκρασίας, υγρασίας και διοξειδίου του άνθρακα.

Με σεβασμό στο περιβάλλον

Το Διοικητικό Μέγαρο ΟΤΕ θα λάβει και τη διεθνώς αναγνωρισμένη πιστοποίηση LEED στο ανώτατο επίπεδο Gοld. Το LEED είναι πρόγραμμα πιστοποίησης «πράσινων» κτιρίων που επικεντρώνεται στις βιώσιμες και φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές κατασκευής και στη βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών μέσω της μείωσης της ενεργειακής κατανάλωσης.

Το νέο «πράσινο» κτίριο υπολογίζεται ότι θα επιφέρει μείωση κόστους άνω του 1 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση, χάρη στη μείωση κατανάλωσης ενέργειας (3 GWh) και νερού καθώς και των εξόδων συντήρησης. Η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας αντιστοιχεί σε 1.122 τόνους CO2, φέρνοντας τον Ομιλο ΟΤΕ πιο κοντά στον στόχο της κλιματικής ουδετερότητας από τη λειτουργία του έως το 2025. Επιπλέον, με την ολοκλήρωση του έργου θα έχουν τοποθετηθεί συνολικά 800 κάδοι ανακύκλωσης, που υπολογίζεται ότι θα έχουν αποτέλεσμα την ανακύκλωση 30 τόνων υλικών σε ετήσια βάση. Παράλληλα, το κτίριο συμμετέχει στο πρόγραμμα του Δήμου Αμαρουσίου συλλέγοντας βιοαπόβλητα προς κομποστοποίηση μέσα από ειδικούς κάδους που τοποθετούνται στις κουζίνες κάθε πτέρυγας και στο εστιατόριο των εργαζομένων.

Ο Ομιλος ΟΤΕ δημιουργεί ένα περιβάλλον εργασίας που υπηρετεί την κουλτούρα συνεχούς αλλαγής, ευελιξίας και συνεργασίας που έχει καλλιεργήσει όλα αυτά τα χρόνια. Το νέο Διοικητικό Μέγαρο ΟΤΕ αντανακλά πλέον την εξέλιξη και τον μετασχηματισμό του σε κορυφαίο πάροχο ψηφιακών υπηρεσιών με τη βιώσιμη ανάπτυξη στον πυρήνα της στρατηγικής του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter