Ενεργειακή κρίση: Η Ολλανδία βάζει πλαφόν στα τιμολόγια, ενώ στην Ελλάδα «καλπάζει» η κερδοσκοπία

Ενεργειακή κρίση: Η Ολλανδία βάζει πλαφόν στα τιμολόγια, ενώ στην Ελλάδα «καλπάζει» η κερδοσκοπία

Ημέρα ανακοινώσεων η σημερινή για την Ελλάδα και την Ολλανδία, αναφορικά με τα τιμολόγια ρεύματος. Ωστόσο, η φύση των ανακοινώσεων είναι διαφορετική, καθώς στην Αθήνα οι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος θα ανακοινώσουν τη… λυπητερή για τον μήνα Οκτώβριο, σχετικά με τις τιμές της κιλοβατώρας, την ώρα που στο Άμστερνταμ ανακοινώνεται το «φρένο» στις αυξήσεις μέσω επιβολής πλαφόν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, το πλαφόν θα επιβληθεί από την 1η Ιανουαρίου 2023 προκειμένου να προστατευτούν οι καταναλωτές από τις αυξανόμενες τιμές, ενώ θα υπάρξει περιορισμός των τιμών στα επίπεδα του περασμένου Ιανουαρίου, σχετικά με τη μέση κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου στα νοικοκυριά.

Την ώρα που στην Ελλάδα η κυβέρνηση αφήνει ανεξέλεγκτους τους παρόχους, «επιδοτώντας» μάλιστα κερδοσκοπικές πρακτικές, οι αντίστοιχες εταιρείες στην Ολλανδία δεσμεύονται για «πάγωμα» στις διακοπές ρεύματος τους επόμενους έξι μήνες, προσφέροντας μάλιστα συμβόλαια σταθερής τιμής με επαυξημένη διάρκεια.

Η ολλανδική κυβέρνηση «τρέχει» σχέδιο ύψους 16 δισεκατομμυρίων ευρώ για την ανακούφιση των πολιτών απέναντι στις αυξήσεις των τιμών ενέργειας, ενώ στο «τραπέζι» βρίσκεται και η αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 10%.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter