Ενημέρωση σε Μητσοτάκη για την πορεία του Όρουτς Ρέις από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τον υπουργό Άμυνας

Ενημέρωση σε Μητσοτάκη για την πορεία του Όρουτς Ρέις από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τον υπουργό Άμυνας

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό για την πορεία του τουρκικού ερευνητικού πλοίου Όρουτς Ρέις.

O Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε από τους κ. Φλώρο και Παναγιωτόπουλο για το γεγονός πως το Όρουτς Ρέις, κινείται με μικρή ταχύτητα προς τα ανατολικά, κατευθυνόμενο εκτός ελληνικής υφαλοκρηπίδας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες προερχόμενες από το ΓΕΕΘΑ, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος βρισκόταν από το πρωί της Παρασκευής που εισήλθε στην ελληνική ΑΟΖ μέχρι τις απογευματινές ώρες της ίδιας ημέρας, που ανέστρεψε κινούμενο ανατολικά εντός της ελληνικής ΑΟΖ. Όλες αυτές τις ώρες, η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» ακολουθούσε το τουρκικό ερευνητικό Όρουτς Ρέις.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Καιρίδη, το Όρουτς Ρέις έχει ποντίσει καλώδια στην κυπριακή ΑΟΖ τα οποία δεν μάζεψε, αλλά όχι και στην ελληνική ΑΟΖ, στο πλαίσιο της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο.

Το σκάφος εισήλθε στις 06:40 το πρωί της Παρασκευής στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και βρισκόταν περίπου 200 χλμ. νότια της Μεγίστης, ανατολικά της Κρήτης και δυτικά της Κύπρου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter