Ένοχη σιωπή από ΝΔ μετά την αποκάλυψη του Documento για το κρυφό σχέδιο Μητσοτάκη με τα ακροδεξιά δεκανίκια

Ένοχη σιωπή από ΝΔ μετά την αποκάλυψη του Documento για το κρυφό σχέδιο Μητσοτάκη με τα ακροδεξιά δεκανίκια

Κουβέντα δεν έχουν ψελλίσει η ΝΔ και τα ακροδεξιά «στηρίγματά» της, τα οποία αφενός γλίτωσαν από το προεκλογικό «λεπίδι» του Αρείου Πάγου και αφετέρου φέρονται έτοιμα να βάλουν πλάτη στον Κυριάκο Μητσοτάκη μετεκλογικά για να βγουν τα κοινοβουλευτικά κουκιά. Κι αν για τα δεκανίκια είναι δύσκολο -αν όχι απαγορευτικό- να απαντήσουν δημόσια μετά τις συνταρακτικές συνομιλίες που αποκάλυψε το Documento, η «γαλάζια» παράταξη και το πολιτικό «παρατράγουδο» που προΐσταται του γραφείου Τύπου γιατί δεν δίνουν μία απάντηση; Τι φοβούνται;

Δείτε επίσης: Το κρυφό σχέδιο Μητσοτάκη με το ακροδεξιό δεκανίκι

Όπως έφερε στο φως την Κυριακή το Documento, συνωμότης – ηγετικός στέλεχος ακροδεξιού κόμματος είχε αναπτύξει διαύλους επικοινωνίας μέσω «δημοσιογράφου – χειριστή» με τον πρωθυπουργό, παρέχοντας επικοινωνιακές συμβουλές, συμβάλλοντας στη διαδικτυακή στοχοποίηση είτε προοδευτικών πολιτικών είτε αντιπολιτευόμενων δημοσιογράφων και προετοιμάζοντας την πολιτική «συμπόρευση» για την ώρα και τη στιγμή που η ΝΔ θα χρειαζόταν ένα ακροδεξιά δεκανίκια.

Δείτε επίσης: «Κρυφτό» από το Μαξίμου μετά την αποκάλυψη του Documento για το σχέδιο Μητσοτάκη με το ακροδεξιό δεκανίκι

Οι συνομιλίες αυτές αποτελούν μέρος του κρυφού σχεδίου Μητσοτάκη, το οποίο πήρε σάρκα και οστά με το πρωτοφανές για τα μεταπολιτευτικά χρονικά «κόψιμο» ακροδεξιών κομμάτων από τον Άρειο Πάγο. Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί η ωμή παρέμβαση στο έργο του πρώην αρεοπαγίτη Χρήστου Τζανερίκου και τα «μυστικά δείπνα» ανώτερων δικαστικών λειτουργών που πρόσφεραν διεξόδους σε κυβερνητικά αδιέξοδα.

Δείτε επίσης: Βουλή: Κουβέντα δεν είπε ο Βορίδης για την αντιθεσμική συνάντηση Γεραπετρίτη – Τζανερίκου

Επιπλέον, αυτές οι σκοτεινές διεργασίες αποδεικνύουν τα πραγματικά κίνητρα του Μεγάρου Μαξίμου πίσω από τον αποκλεισμό του μορφώματος Κασιδιάρη, αφού σκοπός δεν ήταν η περιφρούρηση της Δημοκρατίας, αλλά η διοχέτευση των ακροδεξιών ψήφων σε ένα βολικό «μαξιλάρι» στα δεξιά της ΝΔ.

Ο συνωμότης, ο «χειριστής» και το στέλεχος της ΝΔ

Οι συνομιλίες που έφερε στο φως η εφημερίδα ήταν ανατριχιαστικές. Για παράδειγμα, στις 15 Σεπτεμβρίου 2021, ο «δημοσιογράφος – χειριστής» με την απευθείας πρόσβαση στον πρωθυπουργό έθεσε το εξής ερώτημα στο στέλεχος: «Για να είναι ακριβής η μεταφορά, εκτός από την ευρύτερη διάθεση “συμπόρευσης”, τι άλλο είναι το ζητούμενο;».

Πλην της ξεκάθαρης διαμεσολάβησης για να μετατραπεί το πολιτικό φλερτ σε εκλογικό γάμο, η ερώτηση περί άλλου ζητουμένου παραπέμπει σε τυχόν ανταλλάγματα και «δώρα». Πάντως ο συνωμότης φρόντισε να αποσαφηνίσει ότι «αν συμπίπτουμε, να οριστεί ένας χειριστής-επαφή γι’ αυτή τη σχέση. Κατά προτίμηση εσύ. Όπου να απευθυνόμαστε για κάθε θέμα».

Στις συνομιλίες τους, την «τιμητική» του είχε και ο Βαρδής Βαρδινογιάννης. «Μην εκτίθεσαι με τον Λυμπέρη. Δεν είναι καθαρός» είπε ο «δημοσιογράφος», με τον συνωμότη να αντιτείνει: «Ο Λυμπέρης είναι αρχιδάτος. Είναι παιχνίδι του Βαρδινογιάννη που 100 χρονών ακόμη θέλει να ελέγχει το Πολεμικό Ναυτικό και προσπαθεί να τον φάει για να μη γίνει ΑΓΕΝ. Κάποιος πρέπει να του πει να πάει να γαμηθεί επιτέλους. Το σύστημα που τον χτυπάει είναι σύστημα Αποστολάκη/Βαρδινογιάννη». Τελικά στις αρχές του 2023 κατέστη γνωστό ότι ο συγκεκριμένος αξιωματικός του ΠΝ αποστρατεύτηκε.

Στις 2 Ιουλίου του 2022, ο συνωμότης ξεκαθάρισε στέλεχος της ΝΔ με έντονη παρουσία στα soxial media: «Την κρίσιμη ώρα θα στηρίξουμε. Είναι απόφαση που δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να αποστεί αυτής».

«Υπόγεια νταραβέρια ΝΔ – ακροδεξιάς»

Το Σάββατο ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση, τονίζοντας πως τη στιγμή που ο πρωθυπουργός παρουσιάζεται ως «δήθεν πολέμιος της ακροδεξιάς», τελικά αποκαλύπτονται οι υπόγειοι σχεδιασμοί για «σχηματισμό κυβέρνησης Δεξιάς – Ακροδεξιάς».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ενώ ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να εμφανιστεί ως δήθεν πολέμιος της Ακροδεξιάς, καθημερινά αποκαλύπτονται τα υπόγεια νταραβέρια του μαζί της με στόχο τον σχηματισμό κυβέρνησης Δεξιάς – Ακροδεξιάς εφόσον κερδίσει τις εκλογές.

»Μετά το δημοσίευμα της KONTRA NEWS για τον “καφέ” ηγεσίας Ακροδεξιού κόμματος στο Μέγαρο Μαξίμου, το Documento δημοσιεύει συνομιλίες ανάμεσα σε “διαμεσολαβητή” του Μεγάρου Μαξίμου και σε πρόσωπα στην κορυφή Ακροδεξιού κόμματος, με στόχο την συμπόρευση.

»Αποκαλύπτεται έτσι ποιος ήταν ο πραγματικός στόχος του κ. Μητσοτάκη. Όχι να αποκλείσει τον Κασιδιάρη. Αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί πολύ νωρίτερα και χωρίς εμπλοκή της Δικαιοσύνης με την τροπολογία που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Και γι’ αυτό την απέρριψε ο κ. Μητσοτάκης. Μετά το ναυάγιο της προσπάθειας δωροδοκίας του κ. Τζανερίκου, στόχος του κ. Μητσοτάκη ήταν να διαμορφώσει στη Δικαιοσύνη τους συσχετισμούς που θα απέκλειαν από τις εκλογές και άλλα κόμματα της “Δεξιάς πολυκατοικίας”, ώστε να ενισχυθούν εκείνα που του είχαν δηλώσει την πίστη τους.

»Όσα αποκαλύπτονται τις τελευταίες ημέρες είναι πρωτοφανή για την Γ’ Ελληνική Δημοκρατία. Αλλά από τον κ. Μητσοτάκη τα περιμένουμε πλέον όλα. Είναι ένας αδίστακτος πολιτικός που παρακολουθούσε το μισό πολιτικό σύστημα, δημοσιογράφους και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Δεν θα διστάσει πουθενά προκειμένου να διατηρηθεί γαντζωμένος στην εξουσία. Ακόμη και να κάνει παιχνίδια με τις εκλογές. Ακόμη και να ευτελίσει μια τόσο σοβαρή υπόθεση, όπως ο αποκλεισμός των εγκληματιών νεοναζί από τη Βουλή. Τόσο επικίνδυνος είναι.

»Ελπίζουμε σήμερα τουλάχιστον να καταλάβουν το λάθος τους και οι πολιτικές δυνάμεις που έσπευσαν να δώσουν στήριξη στις μεθοδεύσεις Μητσοτάκη.

»Οι εκλογές της 21ης Μαΐου αποκτούν πλέον χαρακτήρα ιστορικής σημασίας και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη. Η νίκη της ΝΔ θα βρει τη χώρα με μια συγκυβέρνηση Δεξιάς – Ακροδεξιάς, που όσα ζήσαμε αυτά τα 4 χρόνια, με υποκλοπές, χειραγώγηση της Δικαιοσύνης, διαφθορά, καταστολή, θα μοιάζουν με παιδική χαρά. Μόνο η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία μπορεί να ματαιώσει οριστικά την επιχειρούμενη συνωμοσία Μητσοτάκη – Ακροδεξιάς κατά της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου, κατά της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας. Οι ευθύνες όλων των δημοκρατικών, προοδευτικών δυνάμεων είναι εξίσου ιστορικές».

Ένοχη σιωπή

Ενώ η Πειραιώς ή το Μαξίμου δείχνουν ακαριαία αντανακλαστικά όταν «στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ περνά με κόκκινο ή πορτοκαλί φανάρι» ή όταν χρήζει στήριξης κάποιος ακραίος δημοσιολόγος, όπως ο Παναγιώτης Λάμψιας, στην προκειμένη περίπτωση κανένα από τα δύο κέντρα δεν θέλησε να απαντήσει όχι μόνο στην αποκάλυψη του Documento, αλλά και στην ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δηλαδή, μία εφημερίδα και ένα κόμμα της αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ότι το κρυφό σχέδιο της ΝΔ νοθεύει και αλλοιώνει τη βούληση των εκλογέων, αλλά κανένας από το κυβερνητικό στρατόπεδο δεν θέλησε να πάρει θέση. Γιατί άραγε;

Και για να προλάβουμε τον κ. Σκέρτσο, ο οποίος μετά από ερώτηση του Documento στο briefing αναγκάστηκε να προβεί σε μια προσχηματική διάψευση, τόσο ο ίδιος όσο και ο Νίκος Ρωμανός είχε δύο εικοσιτετράωρα να απαντήσουν στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, δεν το έπραξαν. Ο νοών νοείτω.

Υπαινικτικό tweet Μπογδάνου

Την Κυριακή, θέση πήρε για τις εξελίξεις ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και πρώην πολιτικός εταίρος των Κρανιδιώτη – Τζήμερου, Κωνστνατίνος Μπογδάνος. «Ως γνήσιος ακροδεξιός το πήρα κι εγώ. Και διαβάζω ανάμεσα στις γραμμές ξεκάθαρα την ταυτότητα του συνωμότη και προδότη του χώρου μας, που θέλει να γίνει κομματάρχης της ΝΔ στα αρβανιτοχώρια. Καλή Κυριακή» ανάρτησε στο twitter, «φωτογραφίζοντας» τους πρώην «συντρόφους» του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα ο πρόεδρος της «Εθνικής Δημιουργίας», Θάνος Τζήμερος, δήλωσε σε τηλεοπτική του εμφάνιση πως προτίθεται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στη ΝΔ και, μάλιστα, χωρίς πολιτικά παζάρια για καρέκλες. Παράλληλα, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης με τη ΝΔ, Χαράλαμπος Αθανασίου, έπλεξε το εγκώμιο του παραλίγο πολιτικού εταίρου του Κασιδιάρη, Αναστάσιου Κανελλόπουλου, περιγράφοντάς τον ως «βαθύτατα δημοκρατικό άνθρωπο». Τυχαίο;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter