Βουλή: Κουβέντα δεν είπε ο Βορίδης για την αντιθεσμική συνάντηση Γεραπετρίτη – Τζανερίκου

Βουλή: Κουβέντα δεν είπε ο Βορίδης για την αντιθεσμική συνάντηση Γεραπετρίτη – Τζανερίκου

Λέξη δεν ψέλλισε ο Μάκης Βορίδης για τις αιτιάσεις του Κώστα Ζαχαριάδη στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής σχετικά με την αποκάλυψη του documentonews.gr για την εν κρυπτώ συνάντηση του Γιώργου Γεραπετρίτη με τον πρώην πρόεδρο του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου, Χρήστο Τζανερίκο, ενώ αντιστοίχως έπραξε για την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την επιστροφή των μετοχών ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο Δημόσιο.

Ειδικότερα, ο υπουργός Εσωτερικών κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για κλείσιμο του ματιού στην αντισυστημική ψήφο εξαιτίας της άρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει την κυβερνητική παρέμβαση στον τρόπο λειτουργίας του Αρείου Πάγου, γεγονός που προκάλεσε την παραίτηση του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, Χρ. Τζανερίκου, ο οποίος εξέδωσε καταγγελτική ανακοίνωση την Κυριακή.

Ο κ. Βορίδης αποπειράθηκε να υποβιβάσει το θέμα που έχει ανακύψει με τη συγκεκριμένη ρύθμιση, κάνοντας λόγο για «οργανωτικό ζήτημα». Μάλιστα, η προχειρότητα που η κυβέρνηση προσπαθεί να νομοθετήσει για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα φάνηκε και στο γεγονός ότι ο Χάρης Καστανίδης προειδοποίησε πως «θα πέσει από μέσα η ρύθμιση» εξαιτίας της μη αναθεώρησης του κώδικα οργάνωσης των δικαστηρίων, με τον υπουργό να αντιτείνει πως επιφυλάσσεται επ΄ αυτού και πως θα επανέλθει την Τρίτη στην Ολομέλεια.

Να σημειωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα απέχει από την ψηφοφορία στην Ολομέλεια, εκτός κι αν η πλειοψηφία κάνει δεκτή την πρόταση που είχε καταθέσει τον Φεβρουάριο επί τη βάσει της εισήγησης Κοντιάδη – Αλιβιζάτου. Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ θα υπερψηφίσει την τροπολογία, ενώ κατά αναμένεται να ψηφίσουν τα λοιπά κόμματα της αντιπολίτευσης.

Διαβάστε επίσης:

Ομολογία Οικονόμου για κυβερνητική παρέμβαση στη Δικαιοσύνη – Επιβεβαιώνεται η συνάντηση Γεραπετρίτη – Τζανερίκου

Παραίτηση – «βόμβα» από τον αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, Χρήστο Τζανερίκο

Συνάντηση Γεραπετρίτη – Τζανερίκου λίγες μέρες πριν την παραίτηση: Παρέμβαση στη Δικαιοσύνη ή φιλική συνάντηση;

ΣΥΡΙΖΑ: Απαράδεκτα τα παιγνίδια της ΝΔ με τους θεσμούς εν ονόματι της προστασίας τους

Βουλή: Τη μπάλα στην εξέδρα πέταξε ο Βορίδης για τη νέα τροπολογία κατά του μορφώματος Κασιδιάρη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter