Ένσταση από το ΠΑΣΟΚ στον Άρειο Πάγο κατά των Σπαρτιατών – Αυτό είναι το 20σέλιδο υπόμνημα

Ένσταση από το ΠΑΣΟΚ στον Άρειο Πάγο κατά των Σπαρτιατών – Αυτό είναι το 20σέλιδο υπόμνημα

Κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 20σέλιδο υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για τη μη συμμετοχή του κόμματος «Σπαρτιάτες» στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024. Ζητά να μην ανακηρυχθεί ο συνδυασμός των υποψηφίων του κόμματος «Σπαρτιάτες» λόγω της υποκρυπτόμενης σχέσης τους με την «Χρυσή Αυγή».

Επιβεβαιώνεται το χθεσινοβραδινό ρεπορτάζ του Documento στο οποίο αναφερόταν ότι το νομικό επιτελείο της Χαριλάου Τρικούπη είχε προγραμματίσει να καταθέσει ένσταση στο Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου, την Παρασκευή 19 Απριλίου, για τον αποκλεισμό των “Σπαρτιατών” από την κάθοδό τους στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024.

Όπως σημειώνεται στο 20σέλιδο υπόμνημα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ , και σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτουν οι νομικοί της Χαριλάου Τρικούπη, η πραγματική ηγεσία του κόμματος «Σπαρτιάτες» ασκείται από τον ίδιο τον Ηλία Κασιδιάρη «ο οποίος έχει καταδικασθεί οριστικά σε κάθειρξη για ένταξη και διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης «Λαϊκός Συναγερμός-Χρυσή Αυγή”». Επομένως, κρίνουν ότι δεν πρέπει να ανακηρυχθεί ο συνδυασμός των Σπαρτιατών στις προσεχείς ευρωεκλογές, καθώς δεν είναι νόμιμη η συμμετοχή του και εμπίπτει στις απαγορεύσεις του άρθρου 32 παράγραφος 1 του εκλογικού κώδικα (ΠΔ 26/2012) σε συνδυασμό με το άρθρο 3 παράγραφος 8 του ν.4255/2014.

O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, όπως έχει επισημάνει το Documentonews.gr, προχωρά σε μια κίνηση με αντιφασιστικό συμβολισμό, έχοντας ήδη αποφασίσει εδώ και μέρες ότι αν δεν έχει εκδοθεί η απόφαση του εκλογοδικείου ουσιαστικά για το αν δύνανται ή όχι να κατέλθουν στις ευρωεκλογές οι «Σπαρτιάτες», θα προχωρήσει σε παρέμβαση στον Αρειο Πάγο εφόσον έχουν καταθέσει δήλωση υποψηφιότητας.

Ακολουθεί ολόκληρο το υπόμνημα που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ:

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα Τέμπη: Θρίλερ με τα οστά που βρέθηκαν στο ιδιωτικό οικόπεδο

Η λίστα με τις 198 απάτητες παραλίες της Ελλάδας – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Παπανώτας: Οι συνυποψήφιοι μού έσκαψαν τον λάκκο – Μπεκατώρου: Δεν έθεσα κανένα τελεσίγραφο

Καιρός: Αναβαθμίζεται το δελτίο της ΕΜΥ – Έρχονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Νικήτας Κακλαμάνης – Αιχμή κατά Κυριαζίδη και κυβέρνησης: Δεν υπάρχουν ανθρώπινα δικαιώματα «α λά καρτ» (Video)

Μπαρούτι η Μέση Ανατολή: «Αναχαιτίσαμε drones», λέει η Τεχεράνη – «Πυραυλικά πλήγματα», αναφέρουν τα αμερικανικά ΜΜΕ

«Πυρά» Πολάκη κατά Γεωργιάδη και Μπογιατζίδη: Ντροπή και αίσχος, κλείνετε τη ΜΕΘ του νοσοκομείου Κοζάνης

O «happy traveler» Μητσοτάκης υποδέχεται τουρίστες…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter