Επίδομα ανεργίας περιορισμένης χρήσης θέλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Επίδομα ανεργίας περιορισμένης χρήσης θέλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει διάταξη η οποία αφορά το επίδομα ανεργίας και περιλαμβάνεται στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που φέρει την υπογραφή του Πάνου Τσακλόγλου.

Πρόκειται για το άρθρο 152, σύμφωνα με το οποίο, τίθεται υπό περιορισμό το τμήμα εκείνο του ποσού που μπορεί ο άνεργος να ρευστοποιήσει. Ουσιαστικά, η διάταξη αναφέρει ότι η ρευστοποίησή του θα αφορά το 50% του επιδόματος, με το υπόλοιπο να λαμβάνει τη μορφή… pass.

Διαβάστε επίσης: Σαρακιώτης για Τσακλόγλου: Περίσσια κυβερνητικής αναλγησίας και αλαζονείας

«Ο χρήστης τα κάρτας δικαιούται να λαμβάνει ποσό σε μετρητά από τον λογαριασμό του που δεν υπερβαίνει το ήμισυ των επιδομάτων που έχει λάβει. Η χρήση της προπληρωμένης κάρτας επιτρέπεται για συναλλαγές που πραγματοποιούνται εντός της ΕΕ», αναφέρει η σχετική διάταξη, σύμφωνα με δημοσίευμα της «ΕφΣυν».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων της ΔΥΠΑ, Γιώργος Μακράκης, χαρακτήρισε τη διάταξη ως «αδιανόητη και ντροπιαστική». Παράλληλα, επεσήμανε ότι το επίδομα ανεργίας,  δεν είναι προνοιακό, αλλά μία ανταποδοτική εισφορά την οποία καταβάλλουν εργαζόμενοι και εργοδότες.

«Νομίζω ότι ντροπιάζει τους ανέργους, τους θεωρεί διαχειριστικά ανίκανους να χρησιμοποιήσουν το ποσό του επιδόματος ανεργίας ως το εισόδημά τους», σημειώνει μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, το θέμα ετέθη και επικρίθηκε σφόδρα τόσο από το ΚΚΕ μέσω του Χρήστου Κατσώτη, όσο και από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Γ. Μουλκιώτη.

Διαβάστε επίσης: Δικηγόρος… ακολουθεί τις συμβουλές Τσακλόγλου και γίνεται ντελιβεράς (Video)

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter