Επιμένει παρά την κατακραυγή η Μενδώνη ότι «δεν κάηκε τίποτα» στις Μυκήνες

Επιμένει παρά την κατακραυγή η Μενδώνη ότι «δεν κάηκε τίποτα» στις Μυκήνες

Την άποψη ότι οι Μυκήνες παραμένουν ολόχρυσες διατύπωσε και από το βήμα της Ολομέλειας η υπουργός Πολιτισμού, επαναλαμβάνοντας την αήθη προτροπή προς την αξιωματική αντιπολίτευση να μη μιλά για φωτιά στο σπίτι του καμένου. Παραίνεση που προφανώς αφορά το Μάτι.

Η Λίνα Μενδώνη ανέγνωσε τις δηλώσεις κλιμακίου αρχαιολόγων που επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό χώρο σύμφωνα με τις οποίες «έγινε η μικρότερη δυνατή φθορά». Βέβαια, κατά την άποψη της υπουργού, μόνο χρωματική αλλοίωση επήλθε, αφού ο αρχαιολογικός χώρος είναι ανέγγιχτος. Τόνισε δε το γεγονός ότι σήμερα, Τρίτη, ο αρχαιολογικός χώρος άνοιξε για το κοινό και τον επισκέφτηκαν 240 άτομα.

Εντύπωση προκάλεσε ότι από τη μία η υπουργός επισήμανε πως ο άνεμος κινήθηκε με τεράστια ταχύτητα, γεγονός που βοήθησε στη γρήγορη επέκταση της φωτιάς, και από την άλλη επανέλαβε την αποκρουστική αιχμή προς την αξιωματική αντιπολίτευση για το Μάτι: «Μη μιλάτε στο σπίτι του καμένου για φωτιά». Κατηγόρησε δε τον ΣΥΡΙΖΑ πως παραθέτει ψευδείς προσεγγίσεις που προσβάλλουν τη νοημοσύνη όσων δεν συμφωνούν.

Υποστήριξε, επίσης, ότι ο Θησαυρός του Ατρέα αλλά και η Πύλη των Λεόντων δεν υπέστησαν ζημιές, αποδίδοντας το γκρίζο – μαύρο χρώμα της Πύλης σε μύκητες. «Η Πυροσβεστική Υπηρεσία παρενέβη εγκαίρως» είπε. Ως προς τη μη σύνδεση του δικτύου ύδρευσης με τον αρχαιολογικό χώρο, απέδωσε την ευθύνη -κυρίως- στον Δήμο. Επ΄αυτού, ανακοίνωσε ότι η δημοτική Αρχή δεσμεύτηκε για την κατάρτιση της σχετικής μελέτης προκειμένου να συνδεθεί ο αρχαιολογικός χώρος με το δίκτυο.  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter