Επιστολική ψήφος: Ο… εξαφανισμένος Βορίδης ζήτησε τα ρέστα από την αντιπολίτευση

Επιστολική ψήφος: Ο… εξαφανισμένος Βορίδης ζήτησε τα ρέστα από την αντιπολίτευση

Το δάχτυλο στην αντιπολίτευση κούνησε για την καταψήφιση του νομοσχεδίου της επιστολικής ψήφου ο Μάκης Βορίδης, ο οποίος απέφυγε επί δύο μέρες να παρουσιαστεί στην Ολομέλεια της Βουλής παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός νοσούσε από Η1Ν1.

Σήμερα, λοιπόν, που κυβερνητικές πηγές αποσαφήνισαν ότι δεν τίθεται θέμα αποχώρησης του από το κυβερνητικό σχήμα διότι τελικά θα απέχει κατά την ψηφοφορία για το σχέδιο νόμου αναφορικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών τη στιγμή που ο ίδιος διαμήνυε πως θα καταψηφίσει, ο υπουργός Επικρατείας έψεξε την ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ που θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο.

Θύμισε ότι και τα δύο κόμματα είχαν υπερψηφίσει το επίμαχο νομοσχέδιο στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, καλώντας τα δύο κόμματα της μειοψηφίας να αποσαφηνίσουν πώς θα δικαιολογήσουν «στον πολίτη που θα ψηφίσει στις ευρωεκλογές με επιστολική ψήφο γιατί δεν θα ψηφίσει με τον ίδιο τρόπο στις εθνικές εκλογές».

«Γιατί στεναχωρηθήκατε τόσο πολύ για την τροπολογία;» αναρωτήθηκε δηκτικά για την αιφνιδιαστική ρύθμιση που κατέθεσε η Νίκη Κεραμέως και τίναξε την ευρεία συναίνεση στον αέρα. «Είναι στάση υπεύθυνη αυτή; Δεν σας αρέσει η τροπολογία; Μην τη ψηφίσετε…» ανέφερε.

«Επειδή δεν μπορώ να πιστέψω ότι μεταστρέφετε την ψήφο σας για καπρίτσια κοινοβουλευτικής τακτικής, μήπως δεν πιστεύετε στην επιστολική; Αν κάνω λάθος, να τηρήσετε τη στάση που είχατε εξαγγείλει ότι θα τηρήσετε…» κατέληξε.

«Παγκόσμια πρωτοτυπία»

Παίρνοντας τον λόγο αμέσως μετά, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Δουδωνής, έκανε λόγο για «παγκόσμια πρωτοτυπία», αφού ο αντ΄ αυτού του πρωθυπουργού «που δεν θα ψηφίσει νομοσχέδιο της κυβέρνησης (για τον γάμο των ομόφυλων), εγκαλεί την αντιπολίτευση που δεν θα ψηφίσει άλλο νομοσχέδιο».

«Συγχαρητήρια κ. Βορίδη είστε ο πρώτος παγκοσμίως» σχολίασε ειρωνικά και εξήγησε πως η κυβέρνηση δεν αποσύρει την αιφνιδιαστική τροπολογία διότι «μοιράζεται με τον Πάπα την αξίωση του αλάθητου. Αλλά μάλλον μοιραζόταν, γιατί και ο Πάπας άλλαξε άποψη!».

Διαβάστε επίσης:

Οροθετικές γυναίκες: «Χαστούκι» ΑΔΔΑ και στον Άδωνη που υπερασπιζόταν την πολιτική Λοβέρδου (Video)

Κασσελάκης προς ομογενείς: Η ΝΔ αρνείται να σας δώσει το δικαίωμα να είστε υποψήφιο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter