Επιστροφή στην τοξική ρητορική του 2019

Επιστροφή στην τοξική ρητορική του 2019

Το επιτελείο Μητσοτάκη λόγω εκλογών ξαναζεσταίνει όλη την αντιΣΥΡΙΖΑ ρητορική που χρησιμοποίησε προ τετραετίας

Την αντιΣΥΡΙΖΑ ατζέντα του 2019 βγάζει από τα ντουλάπια του Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης δυόμισι περίπου μήνες πριν από τις εκλογές, ποντάροντας προφανώς στην αναβίωση του συγκεκριμένου μετώπου πάση θυσία και παντί τρόπω.

Πίσω φυσικά από το περίφημο αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, που για να είμαστε ειλικρινείς έφερε τη ΝΔ στην εξουσία με αιχμή την πυρκαγιά στο Μάτι και τις αντιδράσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών, κρύβονται αφενός η «μάχη» για τους αναποφάσιστους (όλες οι δημοσκοπήσεις τούς θέλουν κοντά στο 15%), αφετέρου η προσπάθεια των επικοινωνιολόγων του Μαξίμου να κρυφτούν κάτω από το χαλί τού «όλοι ίδιοι είμαστε» οι τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τον αντιδημοκρατικό κατήφορο στη χώρα με κορωνίδα τις υποκλοπές. Οπως επίσης και οι κυβερνητικές ευθύνες για τις τεράστιες αυξήσεις σε είδη πρώτης ανάγκης και την αισχροκέρδεια στην ενέργεια, η κατασπατάληση του cash buffer σε απευθείας αναθέσεις στα «δικά μας παιδιά» και η κατάρρευση του ΕΣΥ.

Οι ακροκεντρώοι στα… όπλα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η εξέλιξη του σκανδάλου των υποκλοπών και το «σπάσιμο» των «Μένουμε Ευρώπη» με την απόλυτα θεσμική στάση των Βενιζέλου – Αλιβιζάτου ανησύχησε σφόδρα το Μαξίμου και τον Κυρ. Μητσοτάκη. Το αποτέλεσμα ήταν να ενεργοποιηθεί ο επικοινωνιακός του μηχανισμός και να αναλάβει δράση το δίδυμο των σκληρά ακροκεντρώων Διαμαντοπούλου – Φλωρίδη (εντός των «Μένουμε Ευρώπη») αλλά και ο Ανδρέας Λοβέρδος (εντός του ΚΙΝΑΛ). Ο τελευταίος διεμήνυσε στην ηγεσία ότι βγαίνει πλέον μπροστά και δεν θα ανεχτεί άλλο να «σέρνεται» η φημολογία για μετεκλογική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ.

Το μήνυμα το έλαβε και ο Νίκος

Ανδρουλάκης, με αποτέλεσμα να ρίξει τους τόνους για την παρακολούθησή του, στάση που σε συνδυασμό με τις προσωπικές φιλοδοξίες εντός του κινήματος και ενόψει της ανακοίνωσης των συνδυασμών οδήγησε και στις πρόσφατες αποχωρήσεις. Είναι απολύτως ενδεικτική η ανακοίνωση-απάντηση του ΠΑΣΟΚ στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, όπου υιοθετείται όλη η τοξική φρασεολογία Μητσοτάκη και του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου όπως τα «διχαστικά διλήμματα» και εκείνοι που «επιδίωξαν τον έλεγχο των αρμών της εξουσίας». Παράλληλα σημειώνεται επί λέξει ότι «Ευάλωτοι είναι όσοι συνομιλούν με ρυπαρά δίκτυα ή έταζαν μετοχές τηλεοπτικών σταθμών»! Τόσο απλά, τόσο ευρωπαϊκά ο εν δυνάμει εκβιαζόμενος ευρωβουλευτής και πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Ν. Ανδρουλάκης υιοθετεί τη χυδαία επίθεση Μητσοτάκη στην ερευνητική δημοσιογραφία και διάφορα αναπόδεικτα επιχειρήματα.

Επιπροσθέτως, μόνο τυχαία δεν ήταν και η αναφορά της νέας εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στο ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας ΝΔ – ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ως αποτέλεσμα εκβιασμού.

Με εντολή Μαξίμου

Την ίδια ώρα το επιτελείο του Μητσοτάκη συνεχίζει να βγάζει από τα υπόγεια του Μαξίμου όλο το οπλοστάσιο του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου. Από την πυρκαγιά στο Μάτι, που το επισκέφτηκε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός μαζί με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη (που έγινε γνωστός μόνο για το σκάνδαλο με τις χρυσές βίζες), τις σακούλες του Καλογρίτσα και τον τηλεοπτικό διαγωνισμό του Παππά, τον δικηγόρο Πετσίτη, το κίνημα των αγανακτισμένων στις πλατείες της οργής τα πρώτα χρόνια της χρεοκοπίας της χώρας, μέχρι την τοξικότητα στην πολιτική. Ακόμη και η Αννα Καραμανλή πήγε στον τηλεοπτικό Σκάι το πρωί της Παρασκευής διαβασμένη και με τη γνωστή φωτογραφία ανά χείρας. Και σαν έτοιμη από καιρό, μετά τη λανθασμένη αντίδραση Βαρεμένου, άρχισε να φωνάζει για σεξισμό και ότι «αυτοί είναι στον ΣΥΡΙΖΑ»!

Είναι ακόμη πιο χαρακτηριστικός ο τρόπος με τον οποίο αντέδρασε ο Κυρ. Μητσοτάκης την περασμένη Τετάρτη από το Μάτι στην απόφαση Τσίπρα να μην παραστεί η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες ψηφοφορίες στη Βουλή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συνταγματική εκτροπή με τις υποκλοπές.

«Ο κ. Τσίπρας» είπε «καταφεύγει σε έναν αδιανόητο ακτιβισμό, ο οποίος μάς θυμίζει όχι απλά τον Τσίπρα του 2015, αλλά τον Τσίπρα πριν από δέκα χρόνια, του 2012, τότε που είχαμε την άνω και την κάτω πλατεία και κάποιοι φωνάζανε να πάνε να εισβάλουν στη Βουλή με τα γνωστά χυδαία συνθήματα». Σε απλά ελληνικά, και Μάτι και ακτιβισμός και πλατείες των αγανακτισμένων και εισβολή στη Βουλή. Ολα σε ένα.

Λείπουν μόνο οι «Πρέσπες»

Το μοναδικό που λείπει από τη φρασεολογία Μητσοτάκη είναι η κορωνίδα του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου, το λεγόμενο μακεδονικό. Κουβέντα για τις περικεφαλαίες, κουβέντα για τις εκδηλώσεις στο Σύνταγμα, κουβέντα για τη «Μακεδονία που πούλησε ο ΣΥΡΙΖΑ». Κι ας πλειοδοτεί περί των εθνικών η κυβέρνηση με αιχμή τους εξοπλισμούς, τον φράχτη στον Εβρο και τους «λαθρομετανάστες». Αναμενόμενη στάση όσο κι αν ξενίζει. Στη φαρέτρα Μητσοτάκη δεν υπάρχει πλέον η Συμφωνία των Πρεσπών αλλά εάν τα πράγματα ζορίσουν κι άλλο για το Μαξίμου, υπάρχει η δυνατότητα να αναπληρωθεί η σχετική ρητορική με το να πέσει στο τραπέζι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το χαρτί «Ερντογάν», καθώς η επιθετικότητα της Αγκυρας διευκολύνει την ώσμωση της ακραία συντηρητικής ΝΔ με την εκτός ΝΔ ακροδεξιά.

Το σίγουρο είναι ότι η επιχείρηση αναβίωσης του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου όχι μόνο θα συνεχιστεί αλλά θα ενταθεί όσο πλησιάζει η ημερομηνία των εκλογών. Είναι η τελευταία άμυνα του Κυρ. Μητσοτάκη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter