Επιτέθηκαν με σφυρί σε στενό συνεργάτη του Ναβάλνι – «Ήθελαν να με κάνουν σνίτσελ»

Επιτέθηκαν με σφυρί σε στενό συνεργάτη του Ναβάλνι – «Ήθελαν να με κάνουν σνίτσελ»

Επίθεση έξω από το σπίτι του κατήγγειλε πως δέχθηκε ο Λεονίντ Βολκόφ, ένας από τους στενούς συνεργάτες του εκλιπόντος ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος κατοικεί στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

«Ο τύπος μου επιτέθηκε στην αυλή, με χτύπησε κάπου 15 φορές στο πόδι. Το πόδι είναι κάπως καλά. Με πονάει στο βάδισμα, αλλά έσπασε το χέρι μου. Ήθελαν στην κυριολεξία να με κάνουν σνίτσελ», δήλωσε ο ίδιος. Όπως υποστήριξε δε, η εν λόγω επίθεση ήταν χαρακτηριστικό χτύπημα των μπράβων του Πούτιν.

Την επίθεση επιβεβαίωσε η λιθουανική αστυνομία αλλά προς το παρόν, δεν υπάρχει κάποια αναφορά για συλλήψεις ή προσαγωγές.Ο Λιθουανός υπουργός Εξωτερικών Γκαμπριέλιους Λαντσμπέργκις, καταδίκασε τη «σοκαριστική» – όπως είπε – επίθεση.

Ο Βολκόφ, μετά το περιστατικό, δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει τη μάχη κατά του Βλαντίμιρ Πούτιν. «Θα συνεχίσουμε το έργο μας και δεν θα εγκαταλείψουμε», τόνισε ο Βολκόφ σε βίντεο που ανάρτησε νωρίς το πρωί της Τετάρτης 13 Μαρτίου.

Ο Βολκόφ είναι ένα από τα πιο προβεβλημένα στελέχη της ρωσικής αντιπολίτευσης και ήταν έμπιστος του Ναβάλνι, προσωπάρχης του και πρόεδρος του Ιδρύματος Κατά της Διαφθοράς μέχρι τον περασμένο χρόνο.

Νωρίτερα η εκπρόσωπος του Ναβάλνι, Κίρα Γιάρμις, ανέφερε ότι «κάποιος έσπασε το τζάμι του αυτοκινήτου του Βολκόφ και ψέκασε δακρυγόνο στα μάτια του» προτού τον χτυπήσει με σφυρί, ενώ σε φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η ομάδα του Ναβάλνι, διακρίνεται ο ίδιος με αίματα στο πρόσωπο και στα πόδια.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter