Επίθεση Νετανιάχου στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο μετά την πρόταση του εισαγγελέα για το Ισραήλ και τη Χαμάς (Video)

Επίθεση Νετανιάχου στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο μετά την πρόταση του εισαγγελέα για το Ισραήλ και τη Χαμάς (Video)

Σίγουρα δεν έπεσε από τα σύννεφα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου μετά την πρόταση του εισαγγελέα του ΔΠΔ, Καρίμ Χαν.

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου ζητά εντάλματα σύλληψης -μεταξύ άλλων- για τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ, με κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

Διαβάστε επίσης: Ο Μπάιντεν στηρίζει Ισραήλ: Αυτό που γίνεται στη Γάζα δεν είναι «γενοκτονία»

Μιλώντας στο αμερικανικό ABC News o Νετανιάχου και στην εκπομπή «Good Morning America» είπε ότι δεν ανησυχεί για το αν θα ταξιδέψει στο εξωτερικό παρά το πιθανό ένταλμα σύλληψης του ΔΠΔ

 

«Όχι, δεν ανησυχώ για το αν θα ταξιδέψω. Δεν ανησυχώ καθόλου για την κατάστασή μας. Νομίζω ότι ο εισαγγελέας θα πρέπει να ανησυχεί για το καθεστώς του, διότι πραγματικά μετατρέπει το ΔΠΔ σε θεσμό παρία», δήλωσε ο Νετανιάχου.

Περνώντας στην αντεπίθεση και προφανώς -με τη στήριξη της Ουάσιγκτον- ανέφερε πως οι άνθρωποι θα σταματήσουν να παίρνουν στα σοβαρά το ΔΠΔ και θα αρχίσουν να το βλέπουν ως «ένα πολιτικοποιημένο πράγμα», πρόσθεσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός. Χαρακτήρισε επίσης την κίνηση του εισαγγελέα ως «διαστρέβλωση και παρωδία της δικαιοσύνης».

Μεταξύ άλλων και απαντώντας στον εισαγγελέα ο Μπένιαμιν Νετανιάχου σημείωσε «Εμείς τροφοδοτούμε τώρα σχεδόν το μισό νερό της Γάζας. Πριν από τον πόλεμο προμηθεύαμε μόνο το 7%. Αυτό είναι εντελώς αντίθετο από αυτό που λέει. Λέει ότι λιμοκτονούμε τους ανθρώπους;»

Και συμπλήρωσε: «Έχουμε προμηθεύσει μισό εκατομμύριο τόνους τροφίμων και φαρμάκων με 20.000 φορτηγά. Αυτός ο τύπος θέλει να δαιμονοποιήσει το Ισραήλ. Κάνει μια δουλειά χτυπήματος».

Διαβάστε επίσης:

Σάντσεθ: Η Ισπανία θα φιλοξενήσει 30 παιδιά από τη Γάζα με καρκίνο ή σοβαρά τραύματα

Αντίστροφη μέτρηση για την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης από τρεις χώρες – Αντίποινα από το Ισραήλ

Δραματικές ώρες στη Γάζα: Κλειστή η διέλευση στη Ράφα – Δεν φτάνει η ανθρωπιστική βοήθεια στον άμαχο πληθυσμό

Ισραήλ: Το υπουργείο Επικοινωνιών ανακαλεί την απόφασή του για το Associated Press – Επιστρέφει τον κατασχεθέντα εξοπλισμό

Ραγδαίες εξελίξεις: Εντάλματα σύλληψης κατά Νετανιάχου και ηγετών της Χαμάς για εγκλήματα σε Γάζα και Ισραήλ

MSF: Νεκρός ένας γιατρός από πυροβολισμούς ισραηλινών στη Δυτική Όχθη

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter