«Επιβραδύνεται ο ιός» εκτιμά ο Σαρηγιάννης αλλά δεν έχουμε φτάσει στην κορύφωση (Video)

«Επιβραδύνεται ο ιός» εκτιμά ο Σαρηγιάννης αλλά δεν έχουμε φτάσει στην κορύφωση (Video)

Καλύτερα νέα κόμισε ο καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ καθώς ανέφερε ότι τις τελευταίες δύο ημέρες η ομάδα του παρατηρεί επιβράδυνση της αυξητικής πορείας του ιού κάτι που σημαίνει πως ξεκινά και η αναστροφή του. Σημείωσε ωστόσο πως δεν έχουμε φτάσει στην κορύφωση.

Ο δείκτης που δείχνει πόσους μπορεί να επιμολύνει ένας θετικός στον κορονοϊό μειώνεται σημαντικά, παρότι παραμένει υψηλός πάνω από το 2%.

Σύμφωνα με τον καθηγητή έγινε επανυπολογισμός των προβλέψεων για την κορύφωση των κρουσμάτων που αναμένεται γύρω στις 20 με 23 Ιανουαρίου με τον μέσο όρο των ημερήσιων κρουσμάτων θα υπολογίζονται στα 52.000 με 53.000 και όχι 80.000 όπως είχε παλαιότερα εκτιμηθεί.

«Αυτό είναι θετικό γιατί δείχνει ότι τα μέτρα όσο και λειτουργούν για λίγες ημέρες, έχουν ήδη αρχίσει να έχουν μια επίπτωση», ανέφερε ο κ. Σαρηγιάννης. Πρόσθεσε πως δύο ακόμη παράγοντες σημαντικοί για την πορεία του πανδημικού κύματος είναι η ταχύτατη επώαση της μετάλλαξης Όμικρον και το γεγονός ότι υπάρχει μεγαλύτερη συνειδητοποίηση του κόσμου ότι τα πράγματα είναι σοβαρά.

Τα μοντέλα της ομάδας του κ. Σαρηγιάννη «δείχνουν» 7.000 ημερήσια κρούσματα κατά μέσο όρο στις αρχές Φεβρουαρίου και 2.000 με 3.000 προς τις 20 Φεβρουαρίου.

 

Μυστικά & Documento

04/12/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter