Εργατικό δυστύχημα στο Πέραμα: Νέα 24ωρη απεργία στη Ζώνη και παμπειραϊκό συλλαλητήριο

Εργατικό δυστύχημα στο Πέραμα: Νέα 24ωρη απεργία στη Ζώνη και παμπειραϊκό συλλαλητήριο

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος μετά το εργατικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε έναν 47χρονο εργαζόμενο στα ναυπηγεία.

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά κήρυξε 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 31 Μαΐου και καλεί σε παμπειραϊκό συλλαλητήριο στις 10 το πρωί στον σταθμό ΗΣΑΠ Πειραιά, αλλά και σε συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα στην Πλατεία Κοραή.

Στο πλευρό των εργαζομένων στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος τάσσονται και συνδικαλιστικοί φορείς από άλλους κλάδους.

Διαβάστε επίσης: Μετά το εργατικό δυστύχημα στο Πέραμα η Επιθεώρηση Εργασίας «εγγυάται»… ασφάλεια

Οι προειδοποιήσεις των εργαζομένων στη Ζώνη

Η οργή ξεχειλίζει για το εργατικό δυστύχημα στο Πέραμα, με το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Αττικής να κάνει λόγο για «προδιαγεγραμμένο έγκλημα».

«Προδιαγεγραμμένο έγκλημα» που «συντελείται στην ναυπηγοεπισκευστική ζώνη του Περάματος, στη Σύρο, στη Σαλαμίνα, στην Ελευσίνα εξαιτίας των ελλιπών μέτρων προστασίας, τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας, την εντατικοποίηση και τους ανύπαρκτους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας» καταγγέλλει σε σχετική ανακοίνωση.

«Μόλις τους τελευταίους έξι μήνες, το συνδικάτο Μετάλλου έχει κάνει τέσσερις απεργίες, δεκάδες καταγγελίες και στάσεις εργασίας για τα ζητήματα αυτά. Δεν είμαστε μάντεις, κάθε μέρα προειδοποιούμε για αυτό που βιώνουμε».

Τόσο το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής, όσο και το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών είχαν προειδοποιήσει με ανακοινώσεις τους τον υψηλό κίνδυνο για ατύχημα στα ναυπηγεία της Ζώνης του Περάματος.

Συγκεκριμένα, σημείωναν σε σχετική ανακοίνωση στις 12 Μαΐου ότι οι εργαζόμενοι «δεν είναι προφήτες ούτε μάντεις κακών», αλλά ζουν καθημερινά «την πίεση για παραπάνω δουλειά, για πιο γρήγορη παράδοση κάθε πλοίου που οδηγεί καθημερινά σε μικρότερα ή μεγαλύτερα ατυχήματα στα ναυπηγεία και τα επισκευαζόμενα πλοία, κατάσταση που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει σε ένα ή περισσότερα τραγικά γεγονότα»,

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Τρίτη, οι απεργοί της Ζώνης κρέμασαν μαύρα πανιά στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κατά τις κινητοποιήσεις που έλαβαν χώρα την Τρίτη.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter