Εργαζόμενοι ΛΑΡΚΟ: Ενάντια στο εγκληματικό σχέδιο της κυβέρνησης και των επενδυτών

Εργαζόμενοι ΛΑΡΚΟ: Ενάντια στο εγκληματικό σχέδιο της κυβέρνησης και των επενδυτών

Παρουσία των Σταϊκούρα, Σκρέκα και Χατζιδάκη πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ, με την πλευρά της κυβέρνησης να ξεκαθαρίζει τις σαφείς προθέσεις της για μαζικές απολύσεις τον Φεβρουάριο.

Σαφής δήλωση των εργαζομένων, είναι η αποτροπή της εξαθλίωσης τους γι’ αυτό και καλούν μαζικά σε γενική συνέλευση, μια και το σχέδιο των επενδυτών και των υπουργικών επιτελείων αποσκοπεί στην έξωση τους από τους οικισμούς που διαμένουν εκτός των λοιπών σχεδιασμών που τους οδηγούν στην ανεργία.

Η απάντηση τους παραμένει ο διαρκής αγώνας, καθώς επιβεβαιώνεται ότι το «εγκληματικό» σχέδιο της κυβέρνησης που δε διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας και οδηγεί σε «μαρασμό» όλη την περιοχή.

Αναλυτικά τα σχέδια των επενδυτών σύμφωνα με τους εργαζόμενους, προσδιορίζονται ως εξής:

«1. Όλοι θα απολυθούν ταυτόχρονα και λάβουν αποζημίωση με τρόπο υπολογισμού το νόμο 4093/2012.

2. Οι εργαζόμενοι 55 χρόνων και πάνω θα απορροφηθούν σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας μέχρι να φτάσουν τα 62 και συνταξιοδοτηθούν, χωρίς να διευκρινίζει το τόπο της εργασίας και το ύψος του μισθού.( Η εμπειρία δείχνει πως δεν ξεπερνάνε το βασικό τέτοια προγράμματα).

3. Ένα μέρος εργαζομένων που θα καθορίσει ο διαχειριστής το οποίο θα είναι αναγκαίο για να προχωρήσει η διαδικασία εν λειτουργία, θα προσληφθούν με νέες συμβάσεις από τον διαχειριστή. Χωρίς να προσδιορίζει τους όρους της σύμβασης.

4. Όταν αναλάβει ο επενδυτής θα προσλάβει όσους χρειάζεται και οι υπόλοιποι θα ενταχθούν σε προγράμματα εργασίας, «γέφυρα», δηλαδή προγράμματα ανεργίας.
Για τη διαδικασία των διαγωνισμών τόνισαν πως μέχρι την επόμενη βδομάδα θα έχουν σταλεί τ σχέδια σύμβασης από την κυβέρνηση στους επενδυτές.

Στόχος τους είναι να έχουν κατατεθεί οι δεσμευτικές προσφορές μέχρι τα μέσα Μάρτη».

 

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter