Ερντογάν: «Είμαστε φίλοι με την Ελλάδα πολλές δεκαετίες» – Αυταρχικός σε δημοσιογράφο

Ερντογάν: «Είμαστε φίλοι με την Ελλάδα πολλές δεκαετίες» – Αυταρχικός σε δημοσιογράφο
AP Photo/Dar Yasin

Με μια επίθεση φιλίας- στα λόγια- προς την Ελλάδα, έκανε το πολιτικό του άνοιγμα στην διεθνή κοινότητα επ αφορμής της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη και ενόψει της συνάντησης του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως ανέφερε στην συνέντευξή του στο PBS ο Τούρκος πρόεδρος σε μια προσπάθεια να ανατρέψει την αρνητική προς την Τουρκία στάση των ΗΠΑ και του γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ στο θέμα των F-16: «Με την Ελλάδα είμαστε φίλοι πολλές δεκαετίες. Ποτέ δεν πολεμήσαμε σε αντίθετα στρατόπεδα. Η φιλία μας με την Ελλάδα δεν είναι όπως την παρουσιάζουν».

Φυσικά παρά το φιλικό πρόσωπο που επέλεξε να προβάλλει δεν κατάφερε να ξεχάσει να δείξει και την αυταρχική του πλευρά -θυμίζοντας έντονα τον Κυριάκο Μητσότακη στα καλύτερα του με την Ολλανδή δημοσιογράφο στην ερώτηση για την Σάμο- καθώς στις συνεχόμενες ερωτήσεις της Άμνα Αουάζ του PBS για θέματα δικαιωμάτων με αφορμή τις κρατήσεις Οσμάν Καβαλά και του Σελαχετίν Ντεμιρτάς, ο Ερντογάν έχασε την ψυχραιμία του και σε έντονο τόνο την έκοψε λέγοντας: «Δεν έχεις το δικαίωμα να με διακόπτεις. Πρέπει να με σέβεσαι».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter