Ερντογάν: «Οι επιθέσεις του Ισραήλ πρέπει να σταματήσουν» – Μόνη λύση η δημιουργία δύο κρατών

Ερντογάν: «Οι επιθέσεις του Ισραήλ πρέπει να σταματήσουν» – Μόνη λύση η δημιουργία δύο κρατών

Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει αμέσως τη στρατιωτική του επιχείρηση κατά των μαχητών της Χαμάς και να συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε επίσκεψή του στη Γερμανία. Παράλληλα, έπειτα από συνάντησή του με το γερμανό ομόλογό του, Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι η λύση δύο κρατών είναι η μόνη επιλογή για τη διαρκή ειρήνη στη σύγκρουση Παλαιστίνης – Ισραήλ

«Ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι οι επιθέσεις του Ισραήλ στα παλαιστινιακά εδάφη πρέπει να σταματήσουν και ότι η αντίδραση όλου του κόσμου ενάντια στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι σημαντική», αναφέρει η τουρκική προεδρία σε ανακοίνωση. «Θα πρέπει να καθιερωθεί αμέσως κατάπαυση του πυρός», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο τούρκος πρόεδρος έφτασε στη Γερμανία την Παρασκευή για μια σύντομη επίσκεψη που επισκιάστηκε από τις πολύ διαφορετικές θέσεις των δύο χωρών για τον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Ο Ερντογάν μετά τη συνάντηση με τον Σταϊνμάγερ θα ακολουθήσει μια βραδινή με τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς. Ο Σολτς κάλεσε τον Ερντογάν να επισκεφθεί τη χώρα τον Μάιο μετά την επανεκλογή του.

Η Τουρκία θεωρείται εδώ και καιρό ως ένας δύστροπος αλλά ουσιαστικός εταίρος στη Γερμανία, η οποία φιλοξενεί περισσότερους από 3 εκατομμύρια ανθρώπους με τουρκικές ρίζες. Η Γερμανία είναι ένθερμος σύμμαχος του Ισραήλ και έχει αντιταχθεί στις εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός, ενώ πιέζει για βοήθεια στους αμάχους στη Γάζα, υποστηρίζοντας «ανθρωπιστικές παύσεις» και επιδιώκοντας να διατηρήσει ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με άλλες χώρες της περιοχής για να αποτρέψει τη σύγκρουση. διάδοση.

Ο Ερντογάν έχει πάρει μια ολοένα πιο σκληρή στάση κατά του Ισραήλ. Την Τετάρτη, το αποκάλεσε «τρομοκρατικό κράτος» που σκοπεύει να καταστρέψει τη Γάζα μαζί με όλους τους κατοίκους της. Περιέγραψε τους μαχητές της Χαμάς ως «μαχητές της αντίστασης» που προσπαθούν να προστατεύσουν τα εδάφη και τους ανθρώπους τους. Η Χαμάς θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από το Ισραήλ, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Διαβάστε επίσης: Σε ρηχά νερά αναμένεται να κινηθεί η συνάντηση Ερντογάν-Σολτς

Νέα «πυρά» Ερντογάν: «Κράτος τρομοκράτης το Ισραήλ – Νετανιάχου έρχεται το τέλος σου»

Στην Αθήνα ο Ερντογάν για το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας και Τουρκίας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter