Νέα «πυρά» Ερντογάν: «Κράτος τρομοκράτης το Ισραήλ – Νετανιάχου έρχεται το τέλος σου»

Νέα «πυρά» Ερντογάν: «Κράτος τρομοκράτης το Ισραήλ – Νετανιάχου έρχεται το τέλος σου»

Νέα επίθεση κατά του Μπενιαμίν Νετανιάχου εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κλιμακώνοντας τη ρητορική του κατά του Τελ Αβίβ. Απευθυνόμενος στους βουλευτές του στο κοινοβούλιο, ανέφερε ότι το Ισραήλ είναι «κράτος τρομοκράτης»  που διαπράττει εγκλήματα πολέμου και παραβιάζει το διεθνές δίκαιο στη Γάζα.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι «έρχεται το τέλος του Νετανιάχου κι ας κρατά ατομικές βόμβες στα χέρια του, νομίζοντας ότι απειλεί», ενώ επανέλαβε  ότι η Χαμάς «δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση». Ο τούρκος πρόεδρος υποστήριξε πως η Χαμάς «είναι ένα πολιτικό κόμμα το οποίο έχει εκλεγεί από τους Παλαιστινίους».

Διαβάστε επίσης: Ερντογάν: «Ο Νετανιάχου δεν είναι πλέον συνομιλητής μας, τον διαγράψαμε»

Στη συνέχεια προανήγγειλε νέα αεροπλανοφόρα, τονίζοντας ότι «είναι επιβεβλημένη η μεγάλη ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας». «Παρατηρήσαμε προσεκτικά πώς το Anadolu, το μεγαλύτερο πλοίο στον κόσμο, έχει προσθέσει δύναμη στην ισχύ του ναυτικού μας. Φυσικά, δεν είμαστε ικανοποιημένοι με αυτό. Έχουμε σηκώσει τα μανίκια μας για να κατασκευάσουμε ένα αεροπλανοφόρο νέας γενιάς που θα είναι ο μεγάλος αδελφός του Anadolu», σημείωσε.

«Πυρά» κατά Νετανιάχου

«Απευθύνομαι στον Νετανιάχου από εδώ… Έχετε ατομική βόμβα ή όχι; Πείτε το, αν τολμάτε. Νετανιάχου, έρχεται το τέλος σου. Έχε όσες ατομικές βόμβες θέλεις, είσαι τελειωμένος. Το Ισραήλ εφαρμόζει μια στρατηγική ολικής καταστροφής μιας πόλης με τους κατοίκους της. Λέω με καθαρή και ανοιχτή καρδιά ότι το Ισραήλ είναι ένα κράτος-τρομοκράτης».

Αν το Ισραήλ συνεχίσει τις σφαγές του με αυτόν τον τρόπο, θα καταγραφεί παντού ως ένα κράτος-τρομοκράτης, που καταδικάζεται σε όλο τον κόσμο», ανέφερε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κλιμακώνοντας ακόμη περισσότερο τη ρητορική του.

«Η Δύση τα βλέπει ανάποδα»

Απευθυνόμενος στις χώρες της Δύσης, ο πρόεδρος της Τουρκίας κάλεσε «να μην αλλάξουν στάση, αλλά να είναι σταθερές».

«Δυστυχώς, η Δύση, ιδίως η Αμερική, εξακολουθεί να τα βλέπει ανάποδα. Ο Νετανιάχου είναι τελειωμένος. Το όλο θέμα είναι η στάση εκείνων που θα σταθούν στο πλευρό των δικαίων. Μην είστε διαφορετικοί το βράδυ και διαφορετικοί το πρωί. Να είστε σαν την Τουρκία», δήλωσε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter