Ερωτηματικά για την παύση με απόφαση Ζελένσκι του Ουκρανού πρέσβη στην Ελλάδα

Ερωτηματικά για την παύση με απόφαση Ζελένσκι του Ουκρανού πρέσβη στην Ελλάδα

Η απόφαση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι να παύσει τον Ουκρανό πρέσβη, Σέρχι Σουτένκο Ολεξάντροβιτς, στην Ελλάδα, προκαλεί ερωτηματικά. Η λιτή και χωρίς εξηγήσεις απόφαση Ζελένσκι, είναι με ημερομηνία 27 Οκτωβρίου.

Ελληνικά Μέσα υποστήριξαν, επικαλούμενα ουκρανικά Mέσα αλλά και διαρροές, ότι η απόφαση αυτή ήρθε εξαιτίας σκανδάλου διαφθοράς στο οποίο εμπλέκεται Ουκρανός ολιγάρχης και Έλληνες αξιωματούχοι. Παράλληλα υποστηριζόταν ότι ο Σέρχι Σουτένκο κατά την διάρκεια της θητείας του στην Αθήνα εκπροσωπούσε συμφέροντα Ουκρανών επιχειρηματιών που βρίσκονται στην χώρα, μεταξύ άλλων και μέσα εκτεταμένης διαφθοράς.

Σε επικοινωνία που είχε το documentonews.gr με το ΥΠΕΞ, τα παραπάνω δεν επιβεβαιώθηκαν, ενώ δεν έγινε δυνατό και να βρεθούν τα δημοσιεύματα στα ουκρανικά Μέσα που επικαλούνται τα ελληνικά Μέσα.

Στη σχετική τηλεφωνική επικοινωνία με το ΥΠΕΞ, τονίστηκε ότι είναι αρμοδιότητα του εκάστοτε πρέσβη να προωθεί τα συμφέροντα των επιχειρηματιών της χώρας του στην χώρα που υπηρετεί και πως εάν αυτό στην συγκεκριμένη περίπτωση συνέβη με αθέμιτα μέσα τότε αυτό αφορά στην Δικαιοσύνη και πιθανές σχετικές έρευνες.

Σημειώνεται ότι η επικοινωνία με την πρεσβεία της Ουκρανίας δεν ήταν εφικτή, παρότι έγινε προσπάθεια.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter