Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για την αυθαιρεσία των εισπρακτικών εταιριών εν μέσω πανδημίας

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για την αυθαιρεσία των εισπρακτικών εταιριών εν μέσω πανδημίας

Ερώτηση στον Άδωνη Γεωργιάδη για τον έλεγχο των πρακτικών των εισπρακτικών εταιριών και τη διασφάλιση της συμμόρφωσής τους στο θεσμικό πλαίσιο κατέθεσαν 58 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ -με πρωτοβουλία του Αλέξη Χαρίτση- εξαιτίας των «αυξανόμενων καταγγελιών οφειλετών για οχλήσεις» εν μέσω πανδημίας.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζουν ότι οι εισπρακτικές εταιρίες δεν τηρούν το θεσμικό πλαίσιο, προβαίνοντας σε «συνεχή και ενοχλητική -στην καλύτερη των περιπτώσεων- όχληση των πελατών». Μάλιστα, επισημαίνουν τις ειδικές ρυθμίσεις που υπήρξαν κατά τη διάρκεια τη πανδημίας όπου προέβλεπαν την τρίμηνη αναστολή καταβολής δόσεων όσων δικαιούνται το επίδομα των 800 ευρώ -κατόπιν σχετικού αιτήματος-, εξατομικευμένες λύσεις σε δανειολήπτες που δοκιμάζονταν από την πανδημία και αναστολή επικοινωνίας με δανειολήπτες οι οποίοι επικαλούνται αποδεδειγμένο σοβαρό και πραγματικό πρόβλημα ανταπόκρισης στις υποχρεώσεις τους.

Υπογραμμίζουν δε ότι σύμφωνα με καταγγελίες δικηγόρων των οφειλετών, οι εισπρακτικές εταιρείες προχωρούν σε συνεχείς επαναλαμβανόμενες οχλήσεις, αποστέλλουν εξώδικα στους οφειλέτες ακόμα κι αν βρίσκονται σε ενεργή ρύθμιση προκειμένου να τους δημιουργήσουν πανικό και να τους αποσπάσουν χρήματα, αποτρέπουν τους πελάτες να απευθύνονται σε δικηγόρους, ενώ καθυστερούν χαρακτηριστικά σε απαντήσεις εγγράφων αιτημάτων με κίνδυνο την απώλεια δικονομικών και ουσιαστικών δικαιωμάτων των οφειλετών.

Τούτων δοθέντων, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν τον αρμόδιο Υπουργό, σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί προκειμένου να ελεγχθούν οι ολοένα αυξανόμενες σχετικές καταγγελίες και να διασφαλιστεί η συμμόρφωση των εισπρακτικών εταιρειών στο ισχύον θεσμικό πλαίσιο. Παράλληλα, ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη να ξεκαθαρίσει αν σκοπεύει να προβεί στη δημιουργία ενός ευνοϊκότερου θεσμικού πλαισίου για τους οφειλέτες που αποδεδειγμένα δεν μπορούν πλέον να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Η Ερώτηση:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter