Ερυθρά Θάλασσα: Οι ΗΠΑ κατέρριψαν drone και βαλλιστικό πύραυλο των Χούθι

Ερυθρά Θάλασσα: Οι ΗΠΑ κατέρριψαν drone και βαλλιστικό πύραυλο των Χούθι

Το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό κατέρριψε στον νότιο τομέα της Ερυθράς Θάλασσας drone αλλά και βαλλιστικό πύραυλο που εξαπέλυσαν οι Χούθι της Υεμένης.

Η εξέλιξη έγινε γνωστή την Παρασκευή από το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων το οποίο είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (CENTCOM, «κεντρική διοίκηση»).

«Κανένα από τα 18 πλοία τα οποία ήταν παρόντα στην περιοχή δεν υπέστη ζημιές και δεν αναφέρθηκε κανένας τραυματισμός», διευκρίνισε η CENTCOM μέσω X.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, επρόκειτο για «την 22η απόπειρα επίθεσης των Χούθι εναντίον της διεθνούς ναυσιπλοΐας από τη 19η Οκτωβρίου».

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν καταρριφθεί πύραυλοι και drones των Χούθι από αμερικανικά, γαλλικά και βρετανικά πολεμικά πλοία.

Η Ουάσιγκτον εξάλλου ανακοίνωσε την Πέμπτη σειρά κυρώσεων απέναντι στη χρηματοδότηση των Χούθι, ειδικά φυσικά και νομικά πρόσωπα στην Υεμένη και στην Τουρκία που κατά την αμερικανική κυβέρνηση εμπλέκονται στις εν λόγω διαδικασίες.

Παράλληλα, η κυβέρνηση Μπάιντεν κατηγορεί το Ιράν ότι συμβάλλει για τη διεξαγωγή των επιθέσεων στην Ερυθρά Θάλασσα. Κάτι που η Τεχεράνη το αρνείται.

Διαβάστε επίσης: Υεμένη: Επίθεση των Χούθι με drone στο νότιο Ισραήλ και σε εμπορικό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα

Μέση Ανατολή: Σχεδόν 21.000 νεκροί από την έναρξη του πολέμου – Αντίποινα Ισραήλ κατά Ιράκ, Υεμένης και Ιράν;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter