Μέση Ανατολή: Σχεδόν 21.000 νεκροί από την έναρξη του πολέμου – Αντίποινα Ισραήλ κατά Ιράκ, Υεμένης και Ιράν;

Μέση Ανατολή: Σχεδόν 21.000 νεκροί από την έναρξη του πολέμου – Αντίποινα Ισραήλ κατά Ιράκ, Υεμένης και Ιράν;
Καπνός υψώνεται μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό στη Λωρίδα της Γάζας, όπως φαίνεται από το νότιο Ισραήλ, Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2023. Ο στρατός πολεμά τους Παλαιστίνιους μαχητές σε όλη τη Γάζα στον πόλεμο που πυροδοτήθηκε από την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου. (AP Photo/Leo Correa)

Το υπουργείο Υγείας της παλαιστινιακής Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα 26/12/23 πως οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 20.915 ανθρώπους, από την έναρξη του πολέμου, την 7η Οκτωβρίου.

Στον απολογισμό αυτό συμπεριλαμβάνονται 241 άνθρωποι που σκοτώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, διευκρίνισε το υπουργείο, το οποίο έκανε επίσης λόγο για 54.918 τραυματίες από την 7η Οκτωβρίου. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 382 άνθρωποι τραυματίστηκαν τις τελευταίες 24 ώρες.

Διαβάστε επίσης: Γάζα: Στρατόπεδο συγκέντρωσης με γυμνούς κρατούμενους, μικρά παιδιά και… ελληνική σημαία (Video)

Αντίποινα Ισραήλ κατά Ιράκ, Υεμένης και Ιράν;

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιόαβ Γκάλαντ υπαινίχθηκε σήμερα ότι η χώρα του προέβη σε αντίποινα στο Ιράκ, την Υεμένη και το Ιράν για επιθέσεις που διαπράχθηκαν εναντίον της, καθώς ο πόλεμος με τους Παλαιστίνιους μαχητές στη Λωρίδα της Γάζας διευρύνεται σε άλλα μέρη της ευρύτερης περιοχής.

«Βρισκόμαστε σε έναν πόλεμο με πολλά μέτωπα και δεχόμαστε επιθέσεις από επτά θέατρα (επιχειρήσεων): Γάζα, Λίβανο, Συρία, Δυτική Όχθη, Ιράκ, Υεμένη και Ιράν. Έχουμε ήδη απαντήσει και αναλάβει δράση σε έξι από αυτά τα θέατρα», δήλωσε ενώπιον βουλευτών.

Ο ισραηλινός στρατός συνέλαβε μια Παλαιστίνια βουλευτή

Η Παλαιστίνια βουλευτής Χαλίντα Τζαράρ, ένα από τα γνωστότερα πρόσωπα του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP), συνελήφθη σήμερα 26/12/23 από τον ισραηλινό στρατό στη Ραμάλα, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, έγινε γνωστό από τον σύζυγό της.

Η Τζαράρ, ηλικίας 60 ετών, συνελήφθη από στρατιώτες του ισραηλινού στρατού, που πραγματοποίησαν έφοδο στο σπίτι της στη Ραμάλα «σπάζοντας την πόρτα, στις 5 το πρωί», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Γκασάν Τζαράρ.

Βουλευτίνα του παλαιστινιακού κοινοβουλίου που έχει αναστείλει τις εργασίες του από το 2007, η Τζαράρ αποφυλακίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2021, έχοντας εκτίσει ποινή φυλάκισης δύο ετών σε μια ισραηλινή φυλακή.

Είχε συλληφθεί τον Οκτώβριο του 2019 μετά τον θάνατο μιας 17χρονης Ισραηλινής, που είχε σκοτωθεί σε μια επίθεση στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Σε ένα δελτίο τύπου, το PFLP ανέφερε πως ο ισραηλινός στρατός «διεξήγαγε σήμερα το πρωί μια τεράστια επιχείρηση συλλήψεων μεταξύ των ηγετικών στελεχών και μελών του PFLP στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη».

«Οι συλλήψεις αυτές δεν θα κάμψουν τη βούληση του λαού μας», συμπλήρωσε η οργάνωση.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε σε ένα δελτίο τύπου πως συνέλαβε την Τζαράρ, παρουσιάζοντάς την ως «την επικεφαλής του PFLP στη Δυτική Όχθη προσθέτοντας πως «αναζητείτο για τρομοκρατία».

Άλλοι «υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι» της οργάνωσης συνελήφθησαν επίσης σήμερα το πρωί, προσέθεσε το PFLP.

Ο ισραηλινός στρατός έχει εντείνει τις επιχειρήσεις συλλήψεων στη Δυτική Όχθη από την 7η Οκτωβρίου και την έναρξη του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, ο οποίος ξεκίνησε έπειτα από μια άνευ προηγουμένου αιματηρή επίθεση της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος, με περίπου 1.140 νεκρούς, στην πλειονότητά τους αμάχους, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσαν οι ισραηλινές αρχές.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Κρατουμένων, μια οργάνωση που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των Παλαιστινίων κρατουμένων, περίπου 4.700 Παλαιστίνιοι έχουν συλληφθεί στη Δυτική Όχθη από την 7η Οκτωβρίου.

Διακοπή τηλεπικοινωνιών στη Λωρίδα της Γάζας

Η παλαιστινιακή εταιρεία τηλεπικοινωνιών Paltel ανακοίνωσε σήμερα ότι διακόπηκαν εκ νέου οι τηλεπικοινωνίες στη Λωρίδα της Γάζας, η τέταρτη διακοπή από την έναρξη του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου.

«Μετά λύπης ανακοινώνουμε μια πλήρη διακοπή των υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών, σταθερών και διαδικτύου (…) στη Λωρίδα της Γάζας λόγω της συνέχισης της επίθεσης», επισημαίνει η εταιρεία σε ένα δελτίο τύπου, προσθέτοντας πως οι ομάδες των τεχνικών της «εργάζονται για να αποκαταστήσουν τις υπηρεσίες παρά τον βαθμό επικινδυνότητας στο πεδίο».

Δύο ακόμα νεκροί Παλαιστίνιοι μετά από έφοδο σε καταυλισμό προσφύγων

Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα 26/12/23 από πυρά του ισραηλινού στρατού κατά τη διάρκεια μιας εφόδου σε έναν καταυλισμό προσφύγων στην περιοχή της Χεβρώνας, στο νότιο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, έγινε γνωστό από το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Οι δύο Παλαιστίνιοι, ηλικίας 17 και 31 ετών, έπεσαν νεκροί από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών, σε μια στρατιωτική επιχείρηση στον καταυλισμό προσφύγων του Φαουάρ, στο νότιο τμήμα της Χεβρώνας, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο.

Προς το παρόν ο ισραηλινός στρατός δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο σχετικά με το συμβάν.

Περισσότεροι από 300 Παλαιστίνιοι στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη έχουν σκοτωθεί από στρατιώτες, και σε ορισμένες περιπτώσεις από Ισραηλινούς εποίκους, από την αρχή του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας την 7η Οκτωβρίου, σύμφωνα με έναν απολογισμό της παλαιστινιακής κυβέρνησης.

Διαβάστε επίσης: 

Σκάνδαλο υποκλοπών: Το Politico απένειμε «βραβείο κατασκοπείας» στον Μητσοτάκη για το 2023

Αλεξέι Ναβάλνι: Εντοπίστηκε σε φυλακή στην Αρκτική – «Είναι καλά» λέει η δικηγόρος του (Video)

Ο Στέφανος Κασσελάκης στις «αόρατες διαδρομές της πόλης»: «Eθνικός στόχος να εξαλειφθεί η αστεγία» (Video)

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter