Γάζα: Στρατόπεδο συγκέντρωσης με γυμνούς κρατούμενους, μικρά παιδιά και… ελληνική σημαία (Video)

Γάζα: Στρατόπεδο συγκέντρωσης με γυμνούς κρατούμενους, μικρά παιδιά και… ελληνική σημαία (Video)

Ενα σοκαριστικό βίντεο κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δείχνει ένα στάδιο στη Γάζα που ο ισραηλινός στρατός το έχει μετατρέψει σε στρατόπεδο συγκέντρωσης. Ανάμεσα στους κρατούμενους είναι ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά.

Το βίντεο είναι τραβηγμένο από φωτογράφο που είναι ενσωματωμένος στον ισραηλινό στρατό αλλά δεν είναι καθόλου κολακευτικό για αυτόν. Εκτός αν επίτηδες το κυκλοφορεί για να δείξει ότι δεν ενδιαφέρεται για την κοινή γνώμη του υπόλοιπου πλανήτη.

Το πρώτο που αντιλαμβάνεται ένας Ελληνας θεατής είναι ότι ένας στρατιώτης του IDF έχει στο κράνος του δύο σημαίες και η μία είναι ελληνική! Φαίνεται στο 00.01. Ενας, το λιγότερο ανόητος, εμπλέκει τη χώρα μας, που μπορεί να είναι και δική του, σε έναν πόλεμο που δεν είναι δικός μας. Μπορεί να είναι ελληνοισραηλινός, Ελληνας Εβραίος που πήρε την υπηκοόητα και υπηρετεί στο στρατό του Ισραήλ ή μισθοφόρος, καθώς υπάρχουν διάφορες καταγγελίες για μισθοφόρους στη Γάζα. Μπορεί να είναι ακόμη και προβοκάτσια.

Αυτές και άλλες εξηγήσεις μπορούν να δοθούν αλλά απάντηση μπορούν να δώσουν μόνο η ελληνική ή ισραηλινή κυβέρνηση.

Αλλο υπερβολικά ενοχλητικό στο βίντεο είναι η κράτηση μικρών παιδιών που φαίνεται ξεκάθαρα στα καρέ, όπως στην παρακάτω εικόνα που έχει μεγεθυνθεί.

Οι κρατούμενοι είναι γυμνοί και ανάμεσά τους υπάρχουν ηλικιωμένοι και ένας τουλάχιστον ανάπηρος. Η φρίκη του πολέμου.

Διαβάστε επίσης: ΠΟΥ: Εξαντλημένοι από την πείνα οι ασθενείς στα νοσοκομεία της Γάζας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter