ΕΣΥ επί Μητσοτάκη: Αύξηση 2000 ευρώ σε διοικητές νοσοκομείων, αλλά οι νοσηλευτές μισθό 800 ευρώ – Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

ΕΣΥ επί Μητσοτάκη: Αύξηση 2000 ευρώ σε διοικητές νοσοκομείων, αλλά οι νοσηλευτές μισθό 800 ευρώ – Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Αυξήσεις της τάξεως των 2000 ευρώ βλέπουν οι διοικητές των νοσοκομείων, την ώρα που ένας τραυματιοφορέας λαμβάνει 695 ευρώ το μήνα και ένας νοσηλευτής ή διασώστης 800 ευρώ, παρότι είναι αυτοί που προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν το ΕΣΥ όρθιο.

«Μακάρι ο συνολικός μισθός των υγειονομικών να ήταν όσο η αύξηση των διοικητών νοσοκομείων» επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ σε σχετική ανακοίνωσή της.

«Οι υγειονομικοί της πρώτης γραμμής με τους 30 νεκρούς της πανδημίας, με τα άπειρα χειροκροτήματα, τα παχιά επαινετικά λόγια λαμβάνουν σήμερα χαμηλότερο μισθό από τον κατώτερο μισθό του ανειδίκευτου εργάτη και η ακρίβεια τσακίζει. Και όμως μας λένε δεν υπάρχουν χρήματα για αυξήσεις, για ένταξη στα ΒΑΕ. Λεφτά όμως υπάρχουν να τα σκορπάνε σε διοικητές» καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Επισημαίνουν επίσης τις απευθείας αναθέσεις και τις εργολαβίες στην καθαριότητα, στη φύλαξη, στην εστίαση «με τριπλό κόστος για το δημόσιο απολύοντας συμβασιούχους υπαλλήλους».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Μιχάλη Γιαννάκου, προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ:

«ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΤΩΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ. ΜΑΚΑΡΙ Ο ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΑ ΗΤΑΝ ΟΣΟ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ. ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΑΣ 695 ΕΥΡΩ Ο ΜΗΝΑΣ.

Έχουμε πει ότι υπάρχουν πολλοί διοικητές νοσοκομείων που δεν κάνουν να διοικούν ούτε περίπτερο. Εργολαβίες, απευθείας αναθέσεις, εγκαίνια σε έργα βιτρίνας κ.λ.π. Αναθέτουν σε εργολάβους τη καθαριότητα, τη φύλαξη, την εστίαση με τριπλό κόστος για το δημόσιο απολύοντας συμβασιούχους υπαλλήλους. Οι διοικητές επιλέγονται με κομματικά κριτήρια. Είναι κομματάρχες τοπικών βουλευτών. Υπάρχουν όμως και διοικητές άριστοι στη δουλειά τους. Ως εκ τούτω λοιπόν η επιλογή ικανών διοικητών δεν μπάζει στο ύψος του μισθού τους, αλλά στα κριτήρια επιλογής.

Ενδιαφέρον υπάρχει μεγάλο για τις διοικήσεις νοσοκομείων και με τον τωρινό μισθό, αλλά δεν μπαίνουν στη διαδικασία ικανά στελέχη επειδή δεν έχουν μπάρμπα στη Κορώνη. Ως εκ τούτω τα υπέρογκα ποσά των αυξήσεων προβληματίζουν μήπως τελικά έχουμε μία από τα ίδια στη νέα επιλογή. Πως είναι δυνατόν να ανεχθούμε εμείς τέτοια κοροϊδία. Σε εμάς των 1.850 ευρώ τον μήνα γιατρός και 800 ευρώ το μήνα νοσηλευτής, διασώστης λένε ότι δεν έχουν χρήματα και την ίδια ώρα δίνουν 2.000 ευρώ αύξηση το μήνα στους διοικητές. Προκαλούν τέτοιες αυξήσεις.

Οι υγειονομικοί της πρώτης γραμμής με τους 30 νεκρούς της πανδημίας, με τα άπειρα χειροκροτήματα, τα παχιά επαινετικά λόγια λαμβάνουν σήμερα χαμηλότερο μισθό από τον κατώτερο μισθό του ανειδίκευτου εργάτη και η ακρίβεια τσακίζει. Και όμως μας λένε δεν υπάρχουν χρήματα για αυξήσεις, για ένταξη στα ΒΑΕ. Λεφτά όμως υπάρχουν να τα σκορπάνε σε διοικητές. Εμείς θα ήμασταν ικανοποιημένοι εάν ο συνολικός μισθός μας ήταν ισόποσος με την αύξηση των διοικητών.

Και για να υπάρχει ένα συγκριτικό μέγεθος, αν όλοι συμφωνούμε ότι εμείς κρατάμε όρθιο το σύστημα σας κοινοποιώ το μισθό ενός μόνιμου τραυματιοφορέα. 865 ευρώ το μήνα εκ των οποίων 170 ευρώ είναι η οικογενειακή παροχή( έχει 4 παιδιά). Ένας τραυματιοφορέας που δεν έχει παιδιά λαμβάνει 695 ευρώ το μήνα. Χωρίς δώρα. Κόπηκαν στο δημόσιο. Πως να ζήσει; Και μετά αναρωτιούνται γιατί υπάρχει κύμα μαζικής φυγής υγειονομικών από το σύστημα; Πρόκληση και κοροϊδία. Οι σημερινοί μισθοί των διοικητών φτάνουν χωρίς αυξήσεις να προσελκύσουν ικανά στελέχη. Φτάνει να στείλουν το μήνυμα αξιοκρατίας».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter