Εβρος: Μετακινούν πυρομαχικά για λόγους ασφαλείας – Συναγερμός σε στρατιωτικές μονάδες

Εβρος: Μετακινούν πυρομαχικά για λόγους ασφαλείας – Συναγερμός σε στρατιωτικές μονάδες
ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΓΕΕΘΑ/EUROKINISSI

Για λόγους ασφαλείας εκκενώνονται υπέργειες αποθήκες πυρομαχικών που βρίσκονται κοντά σε μέτωπα φωτιάς σε Εβρο και Ροδόπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε και η ΕΡΤ, στις Σάπες Ροδόπης μετακινούνται πυρομαχικά τεθωρακισμένων τα οποία μεταφέρονται σε ασφαλέστερες αποθήκες τύπου «ιγκλού».

Τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη, σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά ΜΜΕ η φωτιά πέρασε μέσα από το πεδίο βολής «Αλίκη» του Εβρου και ακούστηκαν εκρήξεις πυρομαχικών.

Οι μονάδες της περιοχής βρίσκονται σε επιφυλακή και όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ «έχουν πυκνώσει οι περιπολίες σε όλη την παρέβριο και ιδιαίτερα στην Ζώνη Ασφάλειας Προκαλύψεως, αλλά και στα εσωτερικά δρομολόγια ανά τομέα των Σχηματισμών στην περιοχή. Αυξάνονται οι περιπολίες στην περιοχή με την συμμετοχή και μη εν υπηρεσία προσωπικού που υπηρετεί στις Μονάδες και τους Σχηματισμούς στον Έβρο».

Εντύπωση όμως κάνει ότι ο συντονισμός δεν είναι ο καλύτερος. Ενα παράδειγμα δίνει το militaire.gr που γράφει για την περίπτωση του χωριού Παλαγία, όπου υπάρχουν αποθήκες πυρομαχικών του Στρατού.

Πέντε πυροσβεστικά οχήματα βρίσκονταν στην περιοχή γι΄ αυτό το λόγο. Κι όμως κάποιος έδωσε διαταγή να αποσυρθούν για να σπεύσουν στο μέτωπο που απειλούσε το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης! Η διαταγή έλεγε να φύγουν και τα 5 προσβεστικά.

Αποτέλεσμα η φωτιά να περάσει μέσα από το χωριό απειλώντας άμεσα τις αποθήκες πυρομαχικών. Ότι γλιτώσαμε δεύτερη Νέα Αγχίαλο οφείλεται στο γεγονός ότι τα μέτρα ασφαλείας της μονάδας λειτούργησαν .

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter