Εξάψαλμος «γαλάζιων» βουλευτών στον «ακριβοθώρητο» Σκρέκα για το κόστος του ρεύματος

Εξάψαλμος «γαλάζιων» βουλευτών στον «ακριβοθώρητο» Σκρέκα για το κόστος του ρεύματος

Δέκτης σειράς παραπόνων και δηκτικών σχολίων από βουλευτές της συμπολίτευσης έγινε ο Κώστας Σκρέκας με φόντο την κατακόρυφη αύξηση στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος. Ως επί το πλείστον, οι «γαλάζιοι» βουλευτές που έβαλαν κατά του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας προέρχονται από αγροτικές περιφέρειες, με τον Χρήστο Κέλλα να τον αποκαλεί «ακριβοθώρητο».

Σε δυσάρεστη εμπειρία μετατράπηκε η παρουσία του κ. Σκρέκα στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, αφού εκτός από τα πυρά της αντιπολίτευσης ο υπουργός έπρεπε να αποκρούσει και αυτά των μελών της Κ.Ο. της ΝΔ. Κριτική για το αυξημένο κόστος της τιμής του ρεύματος άσκησαν οι Γιώργος Βλάχος, Χρήστος Μπουκώρος, Γιάννης Αντωνιάδης, αλλά και ο Χρήστος Κέλλας, ο οποίος τον χαρακτήρισε «ακριβοθώρητο».

Πέραν των πιέσεων από τους «γαλάζιους» βουλευτές για την ανάληψη πρωτοβουλιών που θα μειώσουν το κόστος της ηλεκτροδότησης, ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε πως να γίνει ειδική συζήτηση επί τούτου, προειδοποιώντας για φαινόμενο ντόμινο στην οικονομία. Ειδικότερα, ο κ. Φάμελλος κάλεσε τον υπουργό να πάρει άμεσα μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, καθώς προέβλεψε «αναντίστρεπτες και καταστροφικές επιπτώσεις».

«Αντιλαμβάνομαι την αγωνία και προσπαθούμε να βρούμε λύσεις, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν χωρίς να διαταράσσεται η δημοσιονομική σταθερότητα» αντέτεινε ο κ. Σκρέκας, ενώ πρόσθεσε πως είναι «ανεδαφικό και επικίνδυνο να παγώσουν οι τιμές με ένα νόμο και ένα άρθρο». Επιπλέον, για να «χρυσώσει» το χάπι στους αγρότες σημείωσε ότι σύντομα θα ανακοινωθούν μέτρα επιδότησης φωτοβολταϊκών συστημάτων και στον αγροτικό τομέα.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter