Εξεταστική: Διακοπή εργασιών ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το αίτημα 29 συγγενών θυμάτων

Εξεταστική: Διακοπή εργασιών ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το αίτημα 29 συγγενών θυμάτων

Τη διακοπή των εργασιών της Εξεταστικής για το έγκλημα των Τεμπών αιτήθηκε η αξιωματική αντιπολίτευση μετά τη σχετική εξώδικη δήλωση 29 συγγενών θυμάτων.

Συγκεκριμένα, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης, υποστήριξε πως πρέπει να ολοκληρωθεί η ανακριτική διαδικασία από την τακτική δικαιοσύνη και στη συνέχεια να επανεκκινήσουν οι συνεδριάσεις της Επιτροπής, όπως ζητούν και οι 29 συγγενείς θυμάτων.

Μάλιστα, τόνισε πως στην επανεκκίνηση της διαδικασίας πρέπει να κληθούν μάρτυρες που έχει απορρίψει η πλειοψηφία, όπως ο Κώστας Γενιδούνιας και ο Κώστας Σπηλιόπουλος (πρόεδρος και CEO ΟΣΕ 2019 – 2020), ο οποίος δήλωσε στο Documento πρόθυμος να καταθέσει στην Εξεταστική.

Άλλη πρόταση το ΠΑΣΟΚ

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, η Μιλένα Αποστολάκη, πρότεινε να συνεχιστούν οι εργασίες της Επιτροπής πρότεινε να εξεταστούν έξι μάρτυρες και στη συνέχεια εάν δεν έχει ολοκληρωθεί η ανακριτική διαδικασία, τότε να διακοπούν οι εργασίες της Επιτροπής και να ξεκινήσουν όταν η τακτική δικαιοσύνη τελειώσει το ανακριτικό της έργο.

Συγκεκριμένα, η κ. Αποστολάκη πρότεινε τους κ.κ. Κατσιούλη, Γενιδούνια, Σπιλιόπουλο, Παπαγεωεργίου και Φαλάρα. «Εάν μετά την κατάθεση αυτών δεν έχει ολοκληρωθεί η ανάκριση, τότε να διακοπεί και να συνεχιστεί με νέους μάρτυρες που θα προκύψουν από δικογραφία» ανέφερε η κ. Αποστολάκη.

Αρνητικό το ΚΚΕ

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος, εισηγητής του ΚΚΕ, δεν συναίνεσε στη διακοπή των εργασιών της Επιτροπής είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο, προτείνοντας η Εξεταστική «να συνεχίσει τις εργασίες της» διότι «δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πότε θα ολοκληρωθεί η ανακριτική διαδικασία».

Διαβάστε επίσης:

«Ροντέο» στην Εξεταστική μεταξύ Μαρκόπουλου και Σαράκη – Διεκόπη η συνεδρίαση

«Γαλάζιος» κατηγορούμενος του ΟΣΕ στην Εξεταστική: «Δεν ήταν ρουσφέτι η μετάταξη του σταθμάρχη»

Ποινική δίωξη στον Κώστα Αγοραστό για το «μπάζωμα» στα Τέμπη

Τέμπη: Εξηγήσεις για το αυθαίρετο μπάζωμα ζήτησε η εισαγγελέας- Όλες οι παραλείψεις που αναδεικνύονται

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter