«Ροντέο» στην Εξεταστική μεταξύ Μαρκόπουλου και Σαράκη – Διεκόπη η συνεδρίαση

«Ροντέο» στην Εξεταστική μεταξύ Μαρκόπουλου και Σαράκη – Διεκόπη η συνεδρίαση

Διεκόπη η συνεδρίαση της Εξεταστικής για το έγκλημα των Τεμπών μετά από ένταση που προκλήθηκε μεταξύ του Δημήτρη Μαρκόπουλου και του Παύλου Σαράκη.

Ο εισηγητής της Ελληνικής Λύσης εκνευρίστηκε και χτύπησε το χέρι του στο έδρανο όταν ο προσωρινός CEO του ΟΣΕ, Π. Τερεζάκης, του απάντησε ότι τα συστήματα ασφαλείας λειτουργούσαν, με τον πρόεδρο της Επιτροπής να παρεμβαίνει για να τον διακόψει.

Έτσι, ακολούθησε η εξής έντονη στιχομυθία:

Μαρκόπουλος: Πού νομίζετε ότι είστε; Δεν σας επιτρέπω τέτοιο ύφος…

Σαράκης: Σας παρακαλώ…

Μαρκόπουλος: Αυτή είναι η τιμή που θα δώσετε στους 57 νεκρούς; Χαμηλώστε τους τόνους σας και μη χτυπάτε τα έδρανα.

Η κατάσταση ξέφυγε εντελώς όταν ο πρόεδρος της Επιτροπής είπε στον κ. Σαράκη: «Δεν θα δεχτώ ακροδεξιό παραλήρημα». «Ανακαλέστε το τώρα» φώναζε όρθιος ο εισηγητής της Ελληνικής Λύσης, με τον κ. Μαρκόπουλο να αναγκάζεται να ανακοινώσει ολιγόλεπτη διακοπή.

Κατά την επανέναρξη της συνεδρίασης λίγη ώρα αργότερα, ο κ. Μαρκόπουλος ανακάλεσε τον χαρακτηρισμό και ζήτησε από τον κ. Σαράκη να μη σηκώνει τους τόνους.

Να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος της Επιτροπής χάνει τη ψυχραιμία του, αδυνατώντας να διατηρήσει τον έλεγχο της διαδικασίας. Σε προηγούμενες συνεδριάσεις έχει συγκρουστεί τόσο με τον εισηγητή του ΚΚΕ όσο και με την εισηγήτρια της Πλεύσης Ελευθερίας.

Επιπλέον, η Νέα Αριστερά είχε καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του κ. Μαρκόπουλου, ενώ σάλος είχε προκληθεί όταν είχε αποκαλέσει «γουρλίδικη» την Επιτροπή, με αποτέλεσμα να ζητήσει συγγνώμη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter