«Γαλάζιος» κατηγορούμενος του ΟΣΕ στην Εξεταστική: «Δεν ήταν ρουσφέτι η μετάταξη του σταθμάρχη»

«Γαλάζιος» κατηγορούμενος του ΟΣΕ στην Εξεταστική: «Δεν ήταν ρουσφέτι η μετάταξη του σταθμάρχη»

Το καθ΄ομολογίαν «γαλάζιο» στέλεχος και πρώην μεταβατικός και αν. διευθύνων σύμβουλος, Αθανάσιος Κοτταράς, που κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος λόγω της μετάταξης του μοιραίου σταθμάρχη χαρακτήρισε «νόμιμη» τη μετάταξη, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Σαρακιώτη, να τονίζει πως ο μάρτυρας υποτιμά τη νοημοσύνη του κόσμου.

Κατά την εξέταση του από τον εισηγητή της ΝΔ, Λάζαρο Τσαβδαρίδη, ο οποίος κάλεσε τον κ. Κοτταρά να διευκρινίσει την «παρερμηνεία» σε σχέση με την επίμαχη μετάταξη τη στιγμή που ο πρόεδρος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, κ. Χαλκιάς, χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη πράξη «προδήλως παράνομη», ο μάρτυρας ισχυρίστηκε: «Δεν νομίζω ότι μπορεί να θεωρηθεί ρουσφέτι όταν υπάρχουν δύο υποψήφιοι για τέσσερις θέσεις σταθμαρχών».

Μετά από ερώτηση του κ. Σαρακιώτη, ο μάρτυρας ισχυρίστηκε πως δεν υπάρχει ηλικιακό όριο στις μετατάξεις, αλλά αρνήθηκε ότι ένας 70χρονος θα μπορούσε να αναλάβει χρέη σταθμάρχη. «Κρίνατε ικανό τον σταθμάρχη;» επανήλθε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και το πρώην «γαλάζιο» στέλεχος που διετέλεσε και διευθυντής στο γραφείο του Άρη Σπηλιοτόπουλου αντέτεινε: «Τον έκρινα ικανό να μεταταχθεί».

«Υποτιμούμε τη νοημοσύνη του κόσμου» σχολίασε ο κ. Σαρακιώτης, με τον μάρτυρα να επιμένει πως δεν υπήρχε ηλικιακό όριο για τη μετάταξη του σταθμάρχη και πως αυτό τέθηκε από λάθος του υπαλλήλου του ΥΠΕΣ που ήταν χειριστής της σχετικής πλατφόρμας. Βέβαια, όταν ο κ. Κοτταράς ρωτήθηκε γιατί βρέθηκε κατηγορούμενος αφού δεν συντρέχουν λόγοι και όλα τα έκανε σύννομα, αδυνατούσε να δώσει σαφή απάντηση. «Θα φανεί στην πορεία» αρκέστηκε να πει.

Εν συνεχεία, αίσθηση προκάλεσε η επιμονή της εισηγήτριας του ΠΑΣΟΚ, Μιλένας Αποστολάκη, να διαβιβαστούν όλα τα στοιχεία για τις προσλήψεις που έγιναν στον ΟΣΕ με μπλοκάκι επί ημερών του κ. Κοτταρά, αφήνοντας σαφείς αιχμές για πελατειασμό. «Θα τις φέρετε όλες» είπε χαρακτηριστικά προς τον μάρτυρα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter