Τέμπη: Εξηγήσεις για το αυθαίρετο μπάζωμα ζήτησε η εισαγγελέας- Όλες οι παραλείψεις που αναδεικνύονται

Τέμπη: Εξηγήσεις για το αυθαίρετο μπάζωμα ζήτησε η εισαγγελέας- Όλες οι παραλείψεις που αναδεικνύονται

Εξηγήσεις για το βιαστικό μπάζωμα που έγινε στο σημείο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη ζήτησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας, με επείγουσα -όπως χαρακτηρίστηκε- παραγγελία από την Πταισματοδίκη Λάρισας.

Ειδικότερα, στον απόηχο της συμπληρωματικής μήνυσης που κατατέθηκε από συγγενείς θυμάτων για να ενσωματωθεί στη αρχική δικογραφία, υπήρξε επείγουσα παραγγελία από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας για περαιτέρω διερεύνηση σε ό, τι αφορά την απόφαση και την υλοποίηση του μπαζώματος.

Τα ερωτήματα που θέτει, καταδεικνύουν την αυθαιρεσία με την οποία έγινε το μπάζωμα και μάλιστα χωρίς καν να έχουν γνώση οι αρμόδιες δικαστικές αρχές, ενώ ένα προς ένα εκθέτουν μεταξύ άλλων την περιφέρεια Θεσσαλίας, αφού η εισαγγελέας ζητά να της αποσταλούν σχετικά έγγραφα που αν υπήρχαν, ουσιαστικά θα αποδείκνυαν το νόμιμο των ενεργειών της και δε θα ζητούνταν.

Δείτε επίσης: Μαρία Καρυστιανού – Απίστευτη καταγγελία: «Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου μου είπε ‘αυτά συμβαίνουν, να πάτε στην… Εκκλησία’» (Audio)

Επί της ουσίας η εισαγγελία ζητά καίριες απαντήσεις που θα μπορούσαν να καταδείξουν τους υπαίτιους του βιαστικού και αυθαίρετου μπαζώματος που συνέβαλε στην αλλοίωση στοιχείων από τον τόπο του δυστυχήματος.

Τι ζητάει η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας ζητά να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα και να ληφθεί ένορκη κατάθεση του Ευάγγελου Φαλάρα, Συντονιστή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας για να διερευνηθούν τα εξής:

Τι σημαίνει ακριβώς η φράση «διαμόρφωση χώρου επιχειρησιακής δράσεως» και ποιες εργασίες περιελάμβανε η διαμόρφωση, εάν ήταν επείγουσα εργασία, από ποιον έπρεπε να γίνει, εάν η Περιφέρεια Θεσσαλίας είχε εντολή και εάν ναι βάση ποιας απόφασης να προβεί στην διαμόρφωση του χώρου επιχειρησιακής δράσεως και καθ υπόδειξη ποιου.

Δείτε επίσης: Αποκάλυψη: Ποιους δίνει στον εισαγγελέα ο Αγοραστός για το μπάζωμα στα Τέμπη – Ο ίδιος νίπτει τας χείρας του

Ακόμη, εάν υπάρχει απόφαση ΣΟΠΠ με την οποία να δίνεται εντολή στην Περιφέρεια να προβεί σε απομάκρυνση όγκου επιφανειακού εδάφους και επίστρωσης του σημείου με οποιοδήποτε άλλο υλικό.

Επίσης, στην παραγγελία της η εισαγγελέας ζητά να της παρασχεθεί αντίγραφο εγγράφου από την κύρια ανάκριση που διενεργείται με το οποίο δόθηκε τυχόν εντολή φρούρησης του χώρου του δυστυχήματος και εντολή παύσης αυτής ως και τυχόν έγγραφο με το οποίο αιτήθηκε η Περιφέρεια από τις Δικαστικές Αρχές άδεια επέμβασης στον τόπο του δυστυχήματος.

Δείτε επίσης: Τέμπη: Εξώδικο στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας από συγγενείς των θυμάτων – «Μπάζωσαν τον χώρο της τραγωδίας»

Το τρίτο που ζητά είναι να της παρασχεθεί έγγραφο της Τροχαίας από το οποίο κατόπιν διενεργηθείσας αυτοψίας θα προκύπτει εάν στο χώρο του δυστυχήματος όπου έλαβαν χώρα με εντολή της Περιφέρειας εργασίες διαμόρφωσης εδάφους έγινε απομάκρυνση όγκου επιφανειακού εδάφους, σε ποια έκταση και σε ποιο βάθος και με τι υλικό έγινε η επικάλυψή του.

Διαβάστε επίσης: Τέμπη: Υπουργούς του Μητσοτάκη «δίνει» ο Αγοραστός για το άρον – άρον «μπάζωμα» στον τόπο της τραγωδίας

Τέταρτον ζητά να ληφθούν καταθέσεις από τους χειριστές των μηχανημάτων που προέβησαν στην απομάκρυνση χώματος ώστε να διευκρινιστεί η ποσότητα, το μέρος που τοποθετήθηκε και η ακριβής ημερομηνία που έγιναν οι εργασίες.

Τέλος, η εισαγγελία ζητά τα αποτελέσματα της Χημικής Υπηρεσίας μετά τη λήψη τελευταίας δειγματοληψίας από το χώρο του δυστυχήματος.

 

 

Διαβάστε επίσης: Εξεταστική για Τέμπη: «Προδήλως παράνομη η μετάταξη του σταθμάρχη» λέει ο πρόεδρος των εμπειρογνωμόνων

«Γαλάζιοι» τραμπουκισμοί στην Εξεταστική: «Το χέρι αυτό στη γυναίκα και την κόρη σας» – Αθλιότητες κατά Γενιδούνια

Εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών: «Σωσίβιο» στον Καραμανλή πέταξε η Παπακώστα

Η «μάνα των Τεμπών» δεν είναι άλλοθ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter