Εξοργιστικό βίντεο από τις ΗΠΑ: Αστυνομικοί φορούν κουκούλα στο κεφάλι γυμνού συλληφθέντα – Κατέληξε νεκρός (Video)

Εξοργιστικό βίντεο από τις ΗΠΑ: Αστυνομικοί φορούν κουκούλα στο κεφάλι γυμνού συλληφθέντα – Κατέληξε νεκρός (Video)

Δεν έχει τέλος η αστυνομική βία στις ΗΠΑ, με την κατάσταση να δείχνει τρομακτική καθώς έρχονται στο φως ολοένα και νέα στοιχεία που αποτυπώνουν τη βαρβαρότητα από την πλευρά των δυνάμεων καταστολής, την αδιαφορία για τη ζωή αλλά και την τάση τους για βασανιστήρια. 

Αυτή τη φορά θύμα ήταν ένας 41χρονος Αφροαμερικανός, ο Ντάνιελ Προύντ ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο όταν οι αστυνομικοί που τον συνέλαβαν στο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης του έβαλαν σακούλα στο κεφάλι με αποτέλεσμα να πεθάνει.

Διαβάστε επίσης: Ξεφεύγει η κατάσταση στις ΗΠΑ: Ακόμα ένας Αφροαμερικανός νεκρός από πυρά αστυνομικού

Το περιστατικό συνέβη στις 23 Μαρτίου και όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της σύλληψης του Ντάνιελ Προύντ καταγράφηκαν από τις κάμερες που φορούσαν στις στολές τους οι αστυνομικοί που τον συνέλαβαν και δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα Πέμπτη, αφού ολοκληρώθηκε η έρευνα. 

Προσοχή το βίντεο περιέχει σκληρές εικόνες

Ο 41χρονος Ντάνιελ Προυτ βρισκόταν σε παραλήρημα λόγω ναρκωτικών και βρισκόταν γυμνός και άοπλος στο οδόστρωμα. Ο ίδιος, δεν πρόβαλε καμία αντίσταση και παρότι του είχαν περάσει χειροπέδες, του πίεσαν το κεφάλι στην άσφαλτο. Ο άνδρας υπέστη εγκεφαλικό και κατέληξε μία εβδομάδα αργότερα.

Όπως φαίνεται στο σοκαριστικό βίντεο, η Αστυνομία καταφθάνει σε γειτονιά του Ρότσεστερ, για να συλλάβει άντρα που έχει κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών και κυκλοφορεί ολόγυμνος στον δρόμο. Ο μαύρος άντρας δεν προβάλει καμία αντίσταση και αμέσως ξαπλώνει στην άσφαλτο και παραδίνεται. Οι αστυνομικοί του περνούν χειροπέδες, τον κυκλώνουν και αρχίζουν να τον χλευάζουν.

Ένας από τους αστυνομικούς βγάζει μία πλαστική σακούλα και την τοποθετεί στο κεφάλι του 41χρονου. Ο Προυτ παθαίνει κρίση πανικού και τότε ξεκινά η αρχή του τέλους. Τότε οι αστυνομικοί τον ξαπλώνουν εκ νέου στην άσφαλτο και ένας από τους ένστολους, του πιέζει το κεφάλι στο οδόστρωμα. Υστερα από λίγο ο 41χρονος σταματά να κινείται. Στο σημείο καταφτάνει ασθενοφόρο και αμέσως οι διασώστες ξεκινούν διαδικασία ανάνηψης. Ο Ντάνιελ Προυτ καταλήγει εγκεφαλικά νεκρός και μεταφέρεται στο νοσοκομείο, όπου αφήνει την τελευταία του πνοή μία εβδομάδα αργότερα. Σύμφωνα με την ιατρική γνωμάτευση, ο θάνατος προκλήθηκε από «επιπλοκές ασφυξίας σε περιβάλλον φυσικής συγκράτησης και από διέγερση του παραληρήματος από οξεία δηλητηρίαση από φαινκυκλιδίνη [PCP]».



Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter