Εύα Καϊλή: Αναβλήθηκε επ΄ αόριστον η κλήση για νέα απολογία της – Στις 19 Ιανουαρίου κρίνεται η αποφυλάκιση της

Εύα Καϊλή: Αναβλήθηκε επ΄ αόριστον η κλήση για νέα απολογία της – Στις 19 Ιανουαρίου κρίνεται η αποφυλάκιση της

Επ’ αόριστον αναβολή πήρε η κλήση που είχε λάβει η προφυλακισμένη για εμπλοκή στο σκάνδαλο διαφθοράς Qatargate ευρωβουλεύτρια Εύα Καϊλή που επρόκειτο να απολογηθεί εκ νέου την Τετάρτη, ενώπιον των ανακριτικών αρχών του Βελγίου, όπως έκανε γνωστό ο συνήγορος υπεράσπισης της οικογένειας της κατηγορουμένης, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μιλώντας την Τρίτη στον ΑΝΤ1.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο κ. Δημητρακόπουλος επεσήμανε ότι «στις 19 Ιανουαρίου θα βρεθούμε πάλι ενώπιον της Δικαιοσύνης, για να δούμε εάν θα συνεχιστεί η προφυλάκιση της Εύας Καϊλή. Ο ανακριτής είπε την προηγούμενη φορά ότι δεν είχε στοιχεία για να στηρίξει την κατηγορία της δωροδοκίας σε βάρος της κ. Καϊλή ούτε βρήκε άλλα στοιχεία από την παρακολούθηση της επί έναν χρόνο. Εξέφρασα την απορία μου στην Πρόεδρο του δικαστηρίου για την απόφαση περί προφυλάκισης της κ. Καϊλή και ο κ. Κλες, ο ανακριτής, απάντησε ότι “δεν τα έχω τώρα, αλλά η προανάκριση συνεχίζεται και μπορεί να τα έχω αργότερα και για αυτό την κρατώ προφυλακισμένη”».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «αύριο θα εμφανιστούν ενώπιον του ανακριτή ο πατέρας της κ. Καϊλή και ο σύντροφος της και μάλιστα χωρίς καν να ξέρουν για ποιον λόγο τους καλούν, αφού το σύστημα στις Βρυξέλλες είναι διαφορετικό από ότι στην Ελλάδα και οι κατηγορούμενοι μαθαίνουν επί τόπου γιατί κατηγορούνται και καλούνται επί τόπου να δώσει απαντήσεις».

Υπενθυμίζεται πως η Εύα Καϊλή κατηγορείται για συμμετοχή σε δίκτυο χρηματισμού και διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προς όφελος «χώρας του Κόλπου», η οποία δεν κατονομάζεται στις ανακοινώσεις της Βελγικής Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας, όμως σύμφωνα με δημοσιεύματα και πληροφορίες αφορούν το Κατάρ.

Στο μεταξύ, στις 16 Ιανουαρίου αναμένονται οι εξελίξεις για την έκδοση ή μη στο Βέλγιο της Σίλβια Παντσέρι, κόρης του Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι, φερόμενου ως εγκέφαλου της οργάνωσης, που κατηγορείται για διαφθορά με μετρητά και δώρα ώστε να επηρεάσει τη λήψη αποφάσεων στις Βρυξέλλες υπέρ του Κατάρ.

Εν τω μεταξύ, στις 16 Ιανουαρίου αναμένεται να ξεκινήσει και η «κατεπείγουσα» διαδικασία, που προβλέπεται για την άρση ασυλίας των ευρωβουλευτών Αντρέα Κοτσολίνο και Μαρκ Ταραμπέλα, την οποία ζήτησε η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα.

Διαβάστε επίσης:

Qatargate – Αποκάλυψη Le Soir: Το άγνωστο τηλεφώνημα Καϊλή στην Αρενά – «Της είπα να ηρεμήσει»

Republica για Καϊλή: Συνάντησε την κόρη της στη φυλακή και έπαιξαν 2 ώρες

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter