Εύα Καϊλή: Ερωτηματικά για την μη προσέλευση της στην Ευρωβουλή – Τι λένε οι δικηγόροι της

Εύα Καϊλή: Ερωτηματικά για την μη προσέλευση της στην Ευρωβουλή – Τι λένε οι δικηγόροι της

Ερωτηματικά προκαλεί η μη προσέλευση της Εύας Καϊλή στις εργασίες της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο τη Δευτέρα 12 Ιουνίου.

Πρόκειται για «προσωπικούς αντικειμενικούς λόγους που δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν» αναφέρουν με δήλωσή τους, οι συνήγοροί της Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Σβεν Μαρί.

Συγκεκριμένα, οι κ. Δημητρακόπουλος και Μαρί σημείωσαν: «Προσωπικοί αντικειμενικοί λόγοι της κ. Εύας Καϊλή, που δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν, δεν της επιτρέπουν να παραστεί σήμερα στην συνεδρίαση της Ολομέλειας στο Στρασβούργο».

Πριν μία εβδομάδα, είχε γίνει γνωστό ότι η Εύα Καϊλή θα μπορούσε να επιστρέψει στα καθήκοντά της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μετά την αποφυλάκισή της από τις φυλακές των Βρυξελλών.

Η κ. Καϊλή θα μπορεί να δίνει συνεντεύξεις στον Τύπο αλλά δεν θα έχει επαφή με τους άλλους εμπλεκόμενους μέσω των δηλώσεων στον Τύπο.

Υπενθυμίζεται ότι τέως η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δήλωσε το Σάββατο πως «δεν έχει καμία σχέση με τα χρήματα στο διαμέρισμά της» όσον αφορά στο σκάνδαλο Qatargate και μίλησε για τις συνθήκες κράτησής της.

Συγκεκριμένα, σε σχετική συνέντευξή της στη βελγική εφημερίδα «De Standaard», η Εύα Καϊλή ανέφερε: «Δεν ήξερα καν ότι ήταν εκεί. Εκείνο το πρωί της 9ης Δεκεμβρίου, ο σύντροφός μου και εγώ είχαμε κατέβει στο γκαράζ μας. Αλλά η αστυνομία ήταν εκεί και συνέλαβε τον άντρα μου. Το αυτοκίνητό του κατασχέθηκε. Σ’ εμένα είπαν “δεν είναι για εσένα, έχεις βουλευτική ασυλία”. Δεν είπαν γιατί έπρεπε να έχουν τον Φραντσέσκο. Σκέφτηκα ότι μπορεί να έχει να κάνει με ένα τροχαίο ατύχημα. Σοκαρίστηκα. Έστειλα πρώτα τον πατέρα μου έξω από το διαμέρισμα και του είπα να πάει την κόρη μου μια βόλτα μέχρι να καταλάβω τι συμβαίνει».

Διαβάστε επίσης:

Επιστρέφει στις εργασίες του Ευρωκοινοβουλίου η Εύα Καϊλή

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter