Ευρωεκλογές 2024: Το ΠΑΣΟΚ αμφισβητεί την εκλογική διαδικασία, εάν δεν παραιτηθεί η Κεραμέως

Ευρωεκλογές 2024: Το ΠΑΣΟΚ αμφισβητεί την εκλογική διαδικασία, εάν δεν παραιτηθεί η Κεραμέως
Προεκλογική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής και του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στη Λάρισα με ομιλητές τον πρόεδρο του κόμματος Νίκο Ανδρουλάκη και του υποψηφίου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Νίκολας Σμιτ, Δευτέρα 20 Μαΐου 2024. (EUROKINISSI)

Οργανωμένο σχέδιο Μαξίμου, ΥΠΕΣ, ΝΔ για προνομιακή ενημέρωση

Μεγάλες πολιτικές διαστάσεις λαμβάνει το σκάνδαλο με τη διαρροή emails εξωτερικού , με επίκεντρο την απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα που επέβαλλε πρόστιμο 400.000 ευρώ στο υπουργείο Εσωτερικών και 40.000 στην ευρωβουλευτή της ΝΔ Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου. Δέκα ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές, το σκάνδαλο στην καρδιά του λεγόμενου στρατηγείου των εκλογών, στο υπουργείο Εσωτερικών, προκαλεί κραδασμούς στην κυβέρνηση της ΝΔ. Μάλιστα, το ΠΑΣΟΚ με βάση την απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής που αναφέρεται σε ελλείψεις και κενά στο σύστημα ασφαλείας των προσωπικών δεδομένων, εκφράζει δημόσια ότι δεν εμπιστεύεται πολιτικά για τη διεξαγωγή των εκλογών τη Νίκη Κεραμέως!

Η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη, όχι μόνο συντάσσεται με τα κόμματα της αντιπολίτευσης που εγκαλούν την κυβέρνηση Μητσοτάκη και την υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως για ευθύνες ως προς τη διαρροή προσωπικών δεδομένων, αλλά κάνει ένα βήμα περαιτέρω και καλεί όλους τους εμπλεκόμενους , κόμματα, υπηρεσιακούς παράγοντες να υψώσουν ασπίδα για τη διασφάλιση της εγκυρότητας και του αδιάβλητου της εκλογικής διαδικασίας της 9ης Ιουνίου 2024. Ουσιαστικά, το ΠΑΣΟΚ ρίχνει τον πολιτικό σπόρο της αμφισβήτησης της εκλογικής διαδικασίας, εφόσον δεν απομακρυνθεί από την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών η Νίκη Κεραμέως.

Ομως, την ίδια ώρα που το ηγετικό του επιτελείο δηλώνει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει πολιτική εμπιστοσύνη στην υπουργό, προβάλλει ότι φύλακες της εύρυθμης εκλογικής διαδικασίας θα είναι το ΠΑΣΟΚ , τα άλλα κόμματα και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρχει αμφισβήτηση.
Παραίτηση Κεραμέως, πληρωμή του προστίμου από τη ΝΔ και διασφάλιση των εκλογικών διαδικασιών είναι ο άξονας της Χαριλάου Τρικούπη στην κριτική της κατά της κυβέρνησης για το σκάνδαλο Ασημακοπούλου. Μάλιστα, γίνεται λόγος για οργανωμένο σχέδιο, μεταξύ Μαξίμου, υπουργείου Εσωτερικών και κόμματος της ΝΔ, ώστε να υπάρχει για προνομιακή ενημέρωση της ΝΔ περί τα εκλογικά!

Πάντως, έχει ενδιαφέρον ότι παρά τα όσα έρχονται στο φως, το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται θετικό στην επέκταση της επιστολικής ψήφου και για τις βουλευτικές εκλογές. Η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη ρίχνει “γαλάζια γέφυρα” αφήνοντας ανοιχτή την προοπτική το ΠΑΣΟΚ να υπερψηφίσει υπό προϋποθέσεις την επέκταση της επιστολικής ψήφου στις εθνικές εκλογές. Η Χαριλάου Τρικούπη είναι θετική επί της αρχής για αυτό το μέτρο και εμφανίζεται έτοιμη να συζητήσει και να συμβάλλει στη διαμόρφωση των όρων για επιστολική ψήφο στις εθνικές εκλογές με δεδομένο, ότι χρειάζονται 200 ψήφοι για να ισχύσει.

Ολα αυτά τα ανέδειξε, μεταξύ άλλων θεμάτων, η ηγετική “τριανδρία” –Θανάσης Γλαβίνας, Μιχάλης Κατρίνης, Δημήτρης Μάντζος– που έκανε ενημέρωση Τύπου στην Αθήνα, την Τρίτη 28 Μαίου 2024. Ηταν στο ίδιο μήκος κύματος, με τις τοποθετήσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος την ώρα εκείνη περιόδευε στη Ρόδο, και “ανέβαζε” τους αντιπολιτευτικούς τόνους στα ύψη, σημειώνοντας τα εξής: «Το σκάνδαλο με τα e-mail που πήρε παράνομα η κα. Ασημακοπούλου από στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, οδήγησε την Ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα να βάλει πρόστιμο 400.000 ευρώ στο Υπουργείο Εσωτερικών. Το πρόστιμο για τη διαφθορά της Νέας Δημοκρατίας δεν θα το πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος. Πρέπει αυτά τα χρήματα να παρακρατηθούν από την κρατική επιχορήγηση, που παίρνει η Νέα Δημοκρατία. Επίσης, είναι εκτεθειμένη η υπουργός, Νίκη Κεραμέως. Όποιος διαβάσει προσεκτικά την απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής, η κυρία Κεραμέως οφείλει να παραιτηθεί άμεσα. Για άλλη μία φορά, η Νέα Δημοκρατία εκθέτει πανευρωπαϊκά τη χώρα μας».

Σε συντονισμό, από την Αθήνα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Γλαβίνας ξιφουλκούσε κατά της υπουργού Εσωτερικών Νίκης Κεραμέως και κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σημειώνοντας ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει εμπιστοσύνη για τη διεξαγωγή των εκλογών με υπουργό τη Νίκη Κεραμέως». Διευκρίνισε όμως απαντώντας σε ερώτηση για το αν δεν έχουν εμπιστοσύνη και στα εκλογικά αποτελέσματα, ότι απέναντι στην έλλειψη πολιτικής εμπιστοσύνης προς την Νίκη Κεραμέως, φύλακες για την εκλογική διαδικασία θα είναι το ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα κόμματα «ώστε να διασφαλισθεί ότι δεν θα υπάρχει αμφισβήτηση».

Μάλιστα, αναλύοντας την πρόσφατη απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής για τη διαρροή των email εκλογέων του εξωτερικού που έγινε γνωστή αρχές του 2024, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης επεσήμανε ότι καταδεικνύεται ότι «υπάρχει μια τριγωνική πολιτική σχέση συναλλαγής , μεταξύ Μαξίμου, υπουργείου Εσωτερικών και κόμματος της ΝΔ, και ένα «οργανωμένο σχέδιο μεταξύ των τριών για προνομιακή ενημέρωση της ΝΔ»!

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter