Ευρωβαρόμετρο: Οκτώ στους δέκα Έλληνες δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς

Ευρωβαρόμετρο: Οκτώ στους δέκα Έλληνες δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς

Μια κοινωνία σε απόγνωση. Διαρκή και καθημερινή μάχη για επιβίωση, έντονη δυσαρέσκεια για τα μέτρα που έχουν παρθεί για τη μείωση της ακρίβειας, για την λειτουργία της Δημοκρατίας, την άκρατη διαφθορά και την παραπληροφόρηση από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Αυτά είναι τα βασικότερα συμπεράσματα από το Ευρωβαρόμετρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Άνοιξη του 2023 η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα 6 Ιουνίου 2023.

Όπως προκύπτει από το Ευρωβαρόμετρο, ο σημαντικότερος λόγος που δυσφορεί η κοινωνία αφορά την ακρίβεια. Πιο συγκεκριμένα, το 82% δηλώνει πως τις περισσότερες φορές αντιμετωπίζει δυσκολίες προκειμένου να πληρώσει τους λογαριασμούς. Δεν είναι όμως μόνο αυτό, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, ήτοι το 85% απάντησε ότι είναι πλήρως δυσαρεστημένο από τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει την αλματώδη ακρίβεια, ενώ το 78% δηλώνει δυσαρεστημένο και από την Ε.Ε. σχετικά με το ίδιο ζήτημα.

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στην κοινωνία και σε ότι αφορά ζητήματα Δημοκρατίας. Σύμφωνα με τα ευρήματα του Ευρωβαρόμετρου, το 56% είναι μη ικανοποιημένο αναφορικά με τα δημοκρατικά δικαιώματα και τον σεβασμό του κράτους δικαίου, ενώ το 71% των Ελλήνων δήλωσε ότι είναι δυσαρεστημένο από τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η Δημοκρατία στη χώρα μας.

Επίσης, το 76% δηλώνει ότι είναι «μη ικανοποιημένο» από την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης τα ΜΜΕ, ενώ ακόμη χειρότερα είναι τα πράγματα για την κυβέρνηση αναφορικά με τη διαφθορά, αφού 8 στους δέκα πολίτες δεν είναι ικανοποιημένοι από την καταπολέμησή της από την κυβέρνηση. Παράλληλα, έξι στους δέκα ευρωπαίους πολίτες εμφανίζονται δυσαρεστημένοι και από την Ε.Ε. αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα. Σχετικά με τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, 54% των ελλήνων πολιτών δήλωσε ότι δεν είναι ικανοποιημένο.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως το 48% των Ελλήνων υποστηρίζει την στήριξη της ΕΕ στην Ουκρανία, το 70% είναι εντελώς δυσαρεστημένο από τις πολιτικές στη μετανάστευση, το 46% τάσσεται κατά της «πράσινης μετάβασης».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter