Ευθείες «βολές» Τσίπρα κατά Μητσοτάκη για τα ακροδεξιά δεκανίκια: «Βρήκαν παπά να θάψουν 5-6»

Ευθείες «βολές» Τσίπρα κατά Μητσοτάκη για τα ακροδεξιά δεκανίκια: «Βρήκαν παπά να θάψουν 5-6»

«Πυρά» εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας για τους χειρισμούς του κ. Μητσοτάκη για τον αποκλεισμό του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη και όσων δεξιών κομμάτων έμειναν εκτός εκλογών, στον απόηχο και των αποκαλύψεων του Documento για το κρυφό σχέδιο Μητσοτάκη με το ακροδεξιό δεκανίκι.

Δείτε επίσης: Το κρυφό σχέδιο Μητσοτάκη με το ακροδεξιό δεκανίκι

Αρχικά, σε ό,τι αφορά το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι αυτή η περίπτωση δεν πρέπει να συγχέεται με τις λοιπές περιπτώσεις των κομμάτων στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας που κόπηκαν από τις εκλογές. Ως εκ τούτου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Open ότι: «ο Κασιδιάρης είναι εγκληματική οργάνωση», καθιστώντας έτσι σαφές, ότι δεν πρέπει να ταυτίζεται με τα λοιπά κόμματα που επίσης τέθηκαν εκτός εκλογών.

Δείτε επίσης: Το διπλό «μήνυμα» του Αλέξη Τσίπρα στον Νίκο Ανδρουλάκη

Όμως, όπως ανέφερε ο κ. Τσίπρας στη συνέχεια: «Με πρόσχημα τη Χρυσή Αυγή βρήκαν παπά να θάψουν πέντε-έξι», αναφερόμενος στους εκλογικούς σχηματισμούς που «έκοψε» ο Άρειος Πάγος από τις εκλογές και οι οποίοι βρίσκονται στα Δεξιά της Νέας Δημοκρατίας.

Μάλιστα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε τις καταγγελίες του κ. Τζανερίκου, στις οποίες αποτυπώνονται τα παρασκηνιακά εκλογικά παιχνίδια και οι μηχανορραφίες του Κυριάκου Μητσοτάκη προκειμένου να «μαζέψει» τις διαρροές από τα δεξιά.

Σε αυτό το σημείο υπενθυμίζεται η αποκάλυψη του Documento σχετικά με το «πώς» ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπάθησε να φτιάξει ένα μαξιλάρι στα δεξιά του το οποίο θα μπορούσε να του προσδώσει το απαιτούμενο κοινοβουλευτικό συμπλήρωμα για τον σχηματισμό πλειοψηφίας.

Με τον κ. Τσίπρα να επισημαίνει διαρκώς τον κίνδυνο σχηματισμού από την Νέα Δημοκρατία μιας κυβέρνησης «κουρελού», η εφημερίδα Documento αποκάλυψε στοιχεία για τη μυστική συμφωνία της Νέας Δημοκρατίας με κόμμα της ακροδεξιάς, με σκοτεινές διεργασίες, με στόχο να γίνει το δεκανίκι μιας κυβέρνησης Μητσοτάκη μετά τις εκλογές. Υπενθυμίζεται ότι πριν τις αποκαλύψεις για τα ακροδεξιά στηρίγματα του Κυριάκου Μητσοτάκη, είχε προηγηθεί η δημόσια καταγγελία του κ. Τζανερίκου που προϊδέαζε για τις μηχανορραφίες που ετοιμάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με σκοπό να κόψει κόμματα από τα «δεξιά» στα οποία θα κατευθύνονταν πολλές χιλιάδες ψήφοι δυσαρεστημένων ψηφοφόρων.

Πρωτοφανή «κοψίματα» από τον Άρειο Πάγο

Ερωτηθείς ο κ. Τσίπρας για το μείζον ζήτημα που άπτεται της λειτουργίας της Δικαιοσύνης υπογράμμισε ότι πράγματι «είναι ένα μεγάλο θέμα» ενώ ξεκαθάρισε ότι η «πλειοψηφία των δικαστών είναι έντιμοι άνθρωποι».

Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας συμπλήρωσε ότι η συζήτηση για τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη «πρέπει να γίνει με τη συμμετοχή όλων», ενώ υπενθύμισε ότι ο: «κ. Μητσοτάκης ήρθε στην εξουσία ως ένας άνθρωπος που σέβεται τους θεσμούς και πλέον τη χώρα τη δείχνουν με το δάχτυλο. Είμαστε στην 107η θέση στην ελευθερία του Τύπου. Δεν μας αξίζει η εικόνα που έχουμε σήμερα»

Το «καμπανάκι» που χτύπησε για πολλοστή φορά ο Αλέξης Τσίπρας αναφορικά με τη λειτουργία της Δικαιοσύνης και ιδιαίτερα σε ότι αφορά το «κόψιμο» κομμάτων στα Δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, επιβεβαιώνεται και από συνταγματολόγους και εκλογολόγους οι οποίοι ανέφεραν στο DOCUMENTO ότι πρώτη φορά παρατηρείται από τον Αρειο Πάγο τόσο εκτεταμένο «κόψιμο» συνδυασμών με διακριτή δυναμική ενόψει εθνικών εκλογών

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ «όλως τυχαίως, η συντριπτική πλειονότητα των… κομμένων προέρχεται από τον χώρο της ακροδεξιάς, η οποία παραδοσιακά αντλούσε ποσοστά από τη ΝΔ. Έχουμε και λέμε: το κόμμα Εμφιετζόγλου – Μπογδάνου βρέθηκε εκτός εκλογικής μάχης έπειτα από καταγγελία για ονοματοκλοπή και σφετερισμό εθνικού συμβόλου. Ως προς το τελευταίο, πρόκειται για τον ήλιο της Βεργίνας, ο οποίος είχε χρησιμοποιηθεί από το κόμμα του Στέλιου Παπαθεμελή, το Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο, στις ευρωεκλογές του 2009.

Έπειτα από καταγγελία του πρώην «γαλάζιου» βουλευτή Κωνσταντίνου Μπογδάνου το κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου βρέθηκε επίσης εκτός εκλογικού στίβου, ενώ η αντίστοιχη καταγγελία του πρώην πολιτικού εταίρου των Κρανιδιώτη – Τζήμερου ενάντια στην Εθνική Δημιουργία έπεσε στο κενό. Ταυτόχρονα οι Ελληνες Χριστιανοδημοκράτες «κόπηκαν» καθώς δεν κατόρθωσαν να καταθέσουν ηλεκτρονικά συνδυασμό εγκαίρως, με τον Νίκο Νικολόπουλο να καταγγέλλει τους «χάκερ του Πιερρακάκη». «Νομίζουν οι αφελείς ότι έτσι θα περιορίσουν τη μαζική φυγή των δεξιών και κεντροδεξιών ψηφοφόρων της ΝΔ» εξηγεί στην εφημερίδα ο Ν. Νικολόπουλος και επισημαίνει πως «έριξαν μαύρο όχι μόνο στις πλατφόρμες του ΥΠΕΣ, αλλά και στην ίδια τη δημοκρατία». Σημειωτέον ότι και η Πλεύση Ελευθερίας βρέθηκε αντιμέτωπη με τις δυσλειτουργίες της πλατφόρμας της SingularLogic, καταφέρνοντας στο παρά πέντε και «με την παρέμβαση της υπηρεσιακής υπουργού Εσωτερικών», όπως δήλωσε στο Open η Ζωή Κωνσταντοπούλου, να αναρτηθεί ο συνδυασμός.

Ύποπτη διάρρηξη

Επιπλέον, ο πρόεδρος των Ελλήνων Χριστιανοδημοκρατών αποδίδει τις ευθύνες στο ηλεκτρονικό σύστημα που «έπεσε» και φέρνει στο φως μια ύποπτη διάρρηξη που συνέβη την επομένη του «κοψίματος». «Την επόμενη νύχτα οι ίδιοι παρακρατικοί έβαλαν στόχο το πολιτικό γραφείο του αντιπροέδρου μας και πρώην βουλευτή Κώστα Κατσίκη στην Αθήνα, όπου “συμπτωματικά” φυλάσσονταν όλα τα αρχεία των υποψήφιων βουλευτών και μελών του κόμματος σε ολόκληρη την επικράτεια. Οπως επίσης εκεί φυλασσόταν πλήθος φακέλων με τις καταγγελίες για τα έργα και τις ημέρες του συστήματος Μητσοτάκη, καθώς και με τα ντοκουμέντα για το έγκλημα των Τεμπών που είχα καταγγείλει στη Βουλή! Προσέξτε: Δεν έκλεψαν ούτε υπολογιστές ούτε εκτυπωτές ούτε τηλεοράσεις ούτε οτιδήποτε άλλο θα είχε κάποια αξία. Αλήθεια, τι σόι διαρρήκτες ήταν αυτοί που σήκωσαν μόνο τα έγγραφα και τους φακέλους που βρήκαν; Και όλα αυτά σε μία από τις πλέον κεντρικές και καλά φυλασσόμενες περιοχές της Αθήνας! Στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας 10 στο Κολωνάκι» δήλωσε. Να σημειωθεί πως ο πρόεδρος του ΧΡΙΚΕ απέστειλε υπόμνημα στην υπηρεσιακή υπουργό Εσωτερικών κάνοντας λόγο για προσωπικές ποινικές και αστικές ευθύνες της Καλλιόπης Σπανού.

Δείτε επίσης: «Κρυφτό» από το Μαξίμου μετά την αποκάλυψη του Documento για το σχέδιο Μητσοτάκη με το ακροδεξιό δεκανίκι

Ένοχη σιωπή από ΝΔ μετά την αποκάλυψη του Documento για το κρυφό σχέδιο Μητσοτάκη με τα ακροδεξιά δεκανίκια

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter