Φάμελλος για σκάνδαλο υποκλοπών: «Τίποτα δεν θα μείνει στο σκοτάδι»

Φάμελλος για σκάνδαλο υποκλοπών: «Τίποτα δεν θα μείνει στο σκοτάδι»

Στην Ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε ο Σωκράτης Φάμελλος κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Τουρισμού, εκφράζοντας την ανησυχία του για τις πρόσφατες εξελίξεις γύρω από το σκάνδαλο των υποκλοπών, με αφορμή τη διαβίβαση της σχετικής δικογραφίας από την εισαγγελία Πρωτοδικών στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Δείτε επίσης: Σκάνδαλο υποκλοπών: Μετά από δύο χρόνια η Εισαγγελία Αρείου Πάγου κατάλαβε ότι είναι «μείζονος σημασίας»

Συγκεκριμένα, η ανησυχία του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αφορούσε τα δημοσιεύματα που συνδέουν την πρωτοβουλία του Αρείου Πάγου με το «πάγωμα» του αιτήματος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, το οποίο αποσκοπούσε στη διασταύρωση από την ΑΔΑΕ του ενδεχόμενου οι 92 τηλεφωνικοί αριθμοί που παγιδεύτηκαν με Predator -σύμφωνα με το πόρισμα της ΑΠΔΠΧ- να συνδέονται με τις άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου από την ΕΥΠ.

Επ΄ αυτού, τόνισε ότι αναμένει ανάλογη πρωτοβουλία από τον αντιεισαγγελέα του Α.Π. και κατέληξε λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει πρωτοβουλία κοινοβουλευτικού ελέγχου, καλώντας και τα υπόλοιπα προοδευτικά κόμματα της Βουλής να κάνουν το ίδιο.

«Ζητούμε να χυθεί άπλετο φως σε όλες τις πτυχές του σκανδάλου των υποκλοπών γιατί σχετίζεται με την δημοκρατία μας, με τους θεσμούς μας, με την λειτουργία των ανεξάρτητων αρχών» είπε και κατέληξε λέγοντας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι εδώ για να διασφαλίσει ότι τίποτα δεν θα μείνει στο σκοτάδι».

«Στρατηγικό λάθος»

Προηγουμένως, ο κ. Φάμελλος στηλίτευσε την εξωτερική πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση με φόντο το μεσανατολικό και την πρόσφατη επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στο Ισραήλ, την οποία αποκάλεσε «στρατηγικό λάθος» και «ρήξη με την πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που παραδοσιακά ακολουθεί η χώρα μας».

Ειδικότερα, επισήμανε πως «δεν είναι δυνατόν, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τόσοι αρχηγοί ευρωπαϊκών κρατών να συναντούν και τον Πρόεδρο της Παλαιστίνης και να μην επιδιώκει καν ο κ. Μητσοτάκης συνάντηση μαζί του», τονίζοντας πως η Ελλάδα θα έπρεπε να πρωτοστατεί στην προσπάθεια για κατάπαυση πυρός και να επιμένει στην επανεκκίνηση των συνομιλιών για λύση δύο κρατών στη βάση των συνόρων του 1967.

«Το συμφέρον της Ελλάδας επιβάλλει να προωθεί την ειρήνη, την σταθερότητα και το διεθνές δίκαιο στην περιοχή της» υποστήριξε και συμπλήρωσε πως η χώρα μας πρέπει να αποτελεί πυλώνα ειρήνης και σταθερότητας και όχι προκεχωρημένο δυτικό φυλάκιο.

Δείτε επίσης:

Κουκουλώνουν το σκάνδαλο των υποκλοπών

Σκάνδαλο υποκλοπών: Σε αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου ανατίθεται η έρευνα για τις παρακολουθήσεις

Βαξεβάνης από Άρειο Πάγο: «Ενιαίο κύκλωμα παρακολούθησης με εγκληματικό εγκέφαλο τον Μητσοτάκη» (Video)

Σκάνδαλο υποκλοπών: Αναβάθμιση της εισαγγελικής έρευνας – Διερεύνηση για κακουργήματα μετά τις αποκαλύψεις Documento

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter