Φάμελλος για Ταμείο Ανάκαμψης: «Μοιράζετε τα κονδύλια σε κολλητούς και ημέτερους»

Φάμελλος για Ταμείο Ανάκαμψης: «Μοιράζετε τα κονδύλια σε κολλητούς και ημέτερους»

Εφ΄ όλης της ύλης επίθεση στην πλειοψηφία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Σωκράτης Φάμελλος από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση κύρωσης σύμβασης που αφορά το Ταμείο Ανάκαμψης.

«Δυστυχώς, ο Κυρ. Μητσοτάκης πολλαπλασιάζει τις αδικίες και τις ανισότητες μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης» είπε και χαρακτήρισε το Ταμείο «χαμένη ευκαιρία για την Ελλάδα». Θύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε διαφάνεια ως προς τη διανομή των κονδυλίων μέσω συγκρότησης ειδικής διακομματικής Επιτροπής, αλλά η ΝΔ αρνήθηκε.

Στηλίτευσε την απένταξη κρίσιμων έργων, όπως τα αντιπλημμυρικά έργα, τα σιδηροδρομικά και το 5G, με τη σχετική ενημέρωση να προκύπτει από την ΕΥυρώπη και όχι από την κυβέρνηση. «Οι χρηματοδοτήσεις πάνε σε λίγους και μεγάλους» σημείωσε, εξηγώντας πως το 85,9 % των δανείων θα καταλήξει σε μόλις 36 εταιρείες τη στιγμή που «μόλις το 0,4% πάει για έργα κάτω του 1 εκατ. ευρώ».

Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ καυτηρίασε τα 200 εκατ. ευρώ χρηματοδότηση που εξασφάλισε η «Ελληνικός Χρυσός», αλλά και εταιρίες ενοικίασης αυτοκινήτων που συνδέονται με το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ επέκρινε το γεγονός ότι η ίδια η κυβέρνηση έθεσε ως προαπαιτούμενο την ιδιωτικοποίηση του νερού προκειμένου να συνδεθεί το συγκεκριμένο εγχείρημα με την αποδέσμευση κονδυλίων.

Από εκεί και πέρα, ο κ. Φάμελλος άσκησε κριτική και ζήτησε απαντήσεις από τη συμπολίτευση για την παραδοχή Τερεζάκη σε σχέση με το επιτελικό μοντάρισμα για το έγκλημα των Τεμπών, την τελευταία παρέμβαση της ευρωπαίας εισαγγελέα που επισήμανε ότι «η διαφθορά σκοτώνει», τη διαρροή προσωπικών δεδομένων αποδήμων και την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματική την τροπολογία συγκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών.

Επιπλέον, τόνισε πως «η πολιτική αλλαγή μπορεί να γίνει ξεκινώντας από τις ευρωεκλογές» είπε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και κατέληξε λέγοντας πως «η κοινωνία μπορεί να δώσει απαντήσεις και ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα δώσει προοδευτική διέξοδο».

Διαβάστε επίσης:

Τρόμος στο Μαξίμου από τις δημοσκοπήσεις – Ο Μητσοτάκης ενεργοποιεί ξανά το «χαρτί» Γκρίνμπεργκ

Ξεκάθαρη προειδοποίηση Ρωσίας σε Ελλάδα με δήλωση Πούτιν στα ελληνικά – Ανέσυραν ομιλία για να απαντήσουν στον Μητσοτάκη

Κακλαμάνης για Ζαγοράκη: Ευτυχώς που τον ξεφορτωθήκαμε – Τι απάντησε ο Ζαγοράκης (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter