Φάμελλος: Κρίσιμο νομοθέτημα στην Ευρωβουλή, στη μάχη για το κλίμα και το περιβάλλον και την επιβίωση

Φάμελλος: Κρίσιμο νομοθέτημα στην Ευρωβουλή, στη μάχη για το κλίμα και το περιβάλλον και την επιβίωση

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, σχολίασε σε δήλωσή του την ψηφοφορία για τον Κανονισμό Αποκατάστασης της Φύσης που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ο κ. Φάμελλος έκανε λόγο για ένα «ιδιαίτερα κρίσιμο νομοθέτημα στη μάχη για το κλίμα και το περιβάλλον και την επιβίωση, που θα σηματοδοτήσει και το μέλλον των επόμενων γενεών», επισημαίνοντας ότι αναμένει να δει τη στάση που θα κρατήσει το σύνολο των ευρωβουλευτών της Ελλάδας.

«Ελπίζουμε ότι όλοι και όλες θα αποδείξουν ότι είναι με την πρόοδο, την αειφορία και τη βιωσιμότητα», υπογράμμισε.

Αναλυτικά η δήλωση του Σωκράτη Φάμελλου

Η αυριανή ψηφοφορία του Ευρωκοινοβουλίου για τον Κανονισμό Αποκατάστασης της Φύσης θα αποδείξει ποιες πολιτικές δυνάμεις, στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, βρίσκονται στη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα κρίσιμο νομοθέτημα στη μάχη για το κλίμα και το περιβάλλον και την επιβίωση, που θα σηματοδοτήσει και το μέλλον των επόμενων γενεών.

Έως σήμερα, η ηγεσία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος έχει αντιταχθεί στην συγκεκριμένη πρόταση νομοθεσίας, αγνοώντας τεκμηριωμένες επιστημονικές απόψεις, τις θέσεις πολλών οικονομικών και παραγωγικών φορέων και την κοινωνία των πολιτών. Αντίστοιχα, στην Ελλάδα, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει ενσωματώσει πρόχειρα τους προτεινόμενους ευρωπαϊκούς περιβαλλοντικούς και κλιματικούς στόχους. Αξιοποιεί δε το περιβάλλον ως σημαία ευκαιρίας χωρίς να προχωρά στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στην οικονομία και στη διοίκηση. Ως αποτέλεσμα, οι περιοχές προστασίας της φύσης μένουν χωρίς θεσμική θωράκιση και η μετάβαση στην κλιματική ουδετερότητα παραμένει μετέωρη και υπό αμφισβήτηση.

Μένει να δούμε το αποτέλεσμα της αυριανής ψηφοφορίας, αλλά και τη στάση που θα κρατήσουν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες ευρωβουλευτές. Ελπίζουμε ότι όλοι και όλες θα αποδείξουν ότι είναι με την πρόοδο, την αειφορία και τη βιωσιμότητα.​

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter