Φάμελλος σε Σκέρτσο: «Πάρτε πίσω την αποχή για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών»

Φάμελλος σε Σκέρτσο: «Πάρτε πίσω την αποχή για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών»

Να αναιρέσει την προτροπή Μητσοτάκη για αποχή όσων «γαλάζιων» βουλευτών και μελών του υπουργικού συμβουλίου διαφωνούν με το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών κάλεσε τον Ακή Σκέρτσο ο Σωκράτης Φάμελλος.

«Έχετε την ψήφο εμπιστοσύνης της ΚΟ ή όχι;» ρώτησε τα μέλη της πλειοψηφίας ο επικεφαλής της ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υποστηρίζοντας πως υποτιμά την κοινοβουλευτική διαδικασία η διέξοδος της αποχής που δίνει στους διαφωνούντες ο πρωθυπουργός.

«Η πρόταση για αποχή προσβάλλει τον κοινοβουλευτικό κανόνα, την ίδια τη θέση του βουλευτή μέσα στο Κοινοβούλιο. Πρόκειται για μια ξεκάθαρη μεθόδευση που μας προσβάλλει όλους» είπε και πρόσθεσε:

«Προσβάλλει τη δημοκρατία μας, την πολιτική στάση μας και την ξεκάθαρη και επιτακτική ανάγκη να πάρουμε θέση σε ένα θεμελιώδες ζήτημα δικαιωμάτων και υποτιμά πάνω από όλα την ουσία, τη σημασία και την ιστορικότητά ενός νομοσχεδίου που αφορά στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα».

Υπενθυμίζοντας τις πολυεπίπεδες παραβιάσεις του κράτους δικαίου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο κ. Φάμελλος υπογράμμισε πως πως το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου δεν θα γίνει «κολυμβήθρα του Σιλωάμ» για τον πρωθυπουργό, ενώ ξεκαθάρισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται υπέρ του νομοσχεδίου.

Διαβάστε επίσης: Ομοφοβικό παραλήρημα Σαράκη: Παρομοίασε με κτηνοβάτες και παιδόφιλους τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας

Ξέσπασμα της προέδρου των διεμφυλικών: «Δεν θα κακοποιούμαστε και στη Βουλή» – Αθλιότητα Σαράκη: «Δεν θα γίνει Gay Pride εδώ»

Γάμος ομόφυλων: Τα δύο αιτήματα των εκπροσώπων ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στον Σκέρτσο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter